'Bu işgal durmalı'

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, "Batı, diplomasi silahını kullanmalı ve Rus işgalini durdurmalı" dedi. Rusya'nın çatışma bölgelerinde birkaç gündür "Etnik temizlik" yaptığını da iddia eden Saakaşvili, "Ruslara, Kazakları ve Çeçenleri çatışma bölgesine getirme hakkını kim verdi?" diye sordu.

Yayınlanma: 15.08.2008 - 09:24
Abone Ol google-news

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, "Rusya'nın topraklarını işgal etmeyi sürdürdüğünü" belirterek, Batı ve uluslararası toplumun "Diplomasi silahını kullanarak bu işgali durdurması gerektiğini" belirtti.

Rus askerlerinin, Gürcü topraklarında ilerlemeye devam etiğini, girdikleri her yeri yağmaladıklarını, evleri yaktıklarını anlatan Saakaşvili, Gürcü polisinden Rus güçlerinin bulunduğu şehir ve kentleri denetimi altına almasını istedi.

Rusya'nın, Gürcistan'ı 2000 kişinin ölümünden sorumlu tuttuğunu kaydeden Saakaşvili, bunun gerçek olmadığını, Rus medyasının çatışma bölgesindeki ölü sayısını abartılı verdiğini ifade etti.

Rusya'nın çatışma bölgelerinde (Güney Osetya, Kodori Deresi) birkaç gündür "Etnik temizlik" yaptığını iddia eden Saakaşvili, "Ruslara, Kazakları ve Çeçenleri çatışma bölgesine getirme hakkını kim verdi?" diye sordu.

Gürcistan'daki olayları izleyen yerli ve yabancı gazetecilerin yaşamının tehlikede olduğunu belirten Saakaşvili, bir Gürcü gazetecinin, canlı yayın esnasında vurulduğunu hatırlattı ve "Sizlerden, gerçekleri doğru şekilde tüm dünyaya aktarmanızı rica ediyorum" dedi.

Gori'de sokağa çıkma yasağı

Bu arada, Rus güçlerinin denetimi altında bulunan Güney Osetya sınırındaki Gori kentinde, saat 22.00'den sonra sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Rus birlikleri tarafından sokağa çıkma yasağı uygulaması başlatılan Gori kentinin son iki gündür Oset milisleri tarafından yağmalandığı, kent içindeki sokaklarda dükkan ve evlerin yakıldığı, rastgele ateş açıldığı bildirildi. Öte yandan, Gürcistan İçişler Bakanlığı sözcüsü Şota Utiaşvili, Gürcistan içlerinde konuşlanan Rus güçlerinin dün geceden bu yana hiçbir yöne hareket etmediklerini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler