Rus basını: 'Türkiye, Rusya'yı destekleyecek'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Moskova'ya gelerek, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile görüşmesini Rus basını, "Türkiye, Rusya'yı destekleyecek" yorumuyla duyurdu. Haberde, "Çünkü bu ülke enerji kaynaklarının büyük bölümünü Kafkaslar üzerinden alıyor" denildi.

Yayınlanma: 15.08.2008 - 09:52
Abone Ol google-news

Rus "RBC Daily" gazetesinde, "Türkiye Rusya'yı destekleyecek" başlığıyla yayımlanan haberde, Erdoğan'ın Kafkaslar'daki faaliyetlerinden dolayı Rusya'yı desteklediği yorumu yapıldı.

Ankara'nın Kafkaslar'da barış ve istikrar istediği belirtilen haberde, "Çünkü bu ülke enerji kaynaklarının büyük bölümünü Kafkaslar üzerinden alıyor. Bunun yanı sıra Ankara, bölgede istikrarı bozan ABD'nin politikasından da rahatsız" denildi.

Gazeteye demeç veren Moskova Stratejik Analiz ve Değerlendirme Merkezi Uzmanı Sergey Demidenko, "Türkiye, Kafkaslar'da ve Karadeniz bölgesinde istikrar taraftarı. Türkiye'ye doğal gaz ve petrolün büyük bölümü bu bölge den gidiyor. Bundan dolayı Moskova ile yakınlaşmak Ankara için önemli" ifadesini kullandı.

Rus Komosomolskaya Pravda gazetesi de ziyaretle ilgili haberinde, "Türkiye'nin Rusya'yı desteklediğini" belirterek, bölgede sorunlar çıktığında iki komşu ülke olan Rusya ve Türkiye'nin yakınlaşmasının önemine değindi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler