İngiltere'yi daha mutlu yapan insanlar

İngiltere'yi daha mutlu yapan 100 kişi belirlendi. Independent on Sunday gazetesinde yayımlanan listede; daha çok para kazanmaya çalışmak yerine, elindeki parayı yoksullarla paylaşan, bunun için ortaya çıkan projelere destek veren iş adamları, toplumu gülümseten ve mutlu eden komedyenler ile sütçüler, cankurtaranlar ve hatta hasta bir kişinin tedavisinde rol oynayan bir köpek bile bulunuyor.

Yayınlanma: 19.04.2009 - 09:19
Abone Ol google-news

Independent on Sunday gazetesi, "İngiltere'yi daha iyi ve mutlu yapan" 100 kişiyi belirledi.

Sunday Times'ın "en zenginler" ve diğer bazı gazete ve dergilerin "en güçlü", "en etkili" gibi listelerine alternatif olarak ortaya çıkan listede, daha çok para kazanmaya çalışmak yerine, elindeki parayı yoksullarla paylaşan, bunun için ortaya çıkan projelere destek veren iş adamları, toplumu gülümseten ve mutlu eden komedyenler ile sütçüler, cankurtaranlar ve hatta hasta bir kişinin tedavisinde rol oynayan bir köpek bile bulunuyor. Listenin ilginç figürlerinden biri de çocukların dünyasında önemli bir yeri bulunan Thomas adlı tren dikkati çekiyor.

İkinci kez yayımlanan listeyle materyalizme karşı bir meydan okuma ortaya koymaya çalışan Independent on Sunday, adayların belirlenmesi sırasında hükümetten kiliselere, vakıflardan kampanya gruplarına, üniversitelere kadar değişik gruplardan da görüş alındığını duyurdu.

Listede, "İngiltere Asyalı Kadınlar Birliği"ni kurarak Asyalı kadınları aile içi şiddete karşı koruyan ve örgütleyen Sudarshan Abrol, yüzücü Rebecca Adlington, Tabiat Tarihçisi Sir David Attenborough, aile hekimi Dr. William Bird, İngiltere Milli Takım Teknik Direktörü Fabio Capello, film yönetmeni Dany Boyle, yaşadığı bölgede suçla mücadele veren sütçü Tony Fowler, çevreci Tredy Goldsmith, filozof John Gray, iş adamı Jimmy Heselden, komedyen Peter Kay, aktör Ian McKellen, antika eksperi Henry Sandon, çizgi film kahramanı Tren Thomas, çocuk kitapları yazarı Jacquline Wilson, Afganistan'daki İngiliz güçlerinin bulunduğu karargahlardan birinin hemşiresi olan Hayley Vendyback ve çeşitli hastalıkların tedavisi için yapılan terapilerde rol oynayan köpek Simba da bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler