Obama'nın bir cümlesi nelere kâdir?

ABD Ankara Büyükelçiliği Tarım Müsteşarı Ralph Gifford, ''Obama'nın bütün konuşması boyunca belirttiği bir tane cümle umuyorum ki iki ülke arasında daha güçlü köprüler kurulmasına vesile olacaktır'' dedi.

Yayınlanma: 20.04.2009 - 11:07
Abone Ol google-news

AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin'in daveti üzerine Malatya'ya gelen ABD Büyükelçiliği Tarım Müsteşarı Ralph Gıfford, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyareti sırasında kayısıyla ilgili bir ifade kullanması üzerine Malatya'da ''91 Bin Dev Öğrenci'' projesi ile kampanyaların başlatıldığını hatırlatan Gifford, öğrencilerin yaptığı çalışmayı takdir ettiğini ifade etti.
Gifford, şöyle konuştu:
''Malatya'da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Özellikle Obama'nın Türkiye seyahatinde kayısıdan bahsetmesi üzerine herkes büyük heyecan yaşadı. Ben tarım uzmanı olarak kayısıyı zaten iyi bilmekteyim. Şunu söylemek istiyorum ki Obama'nın bütün konuşması boyunca belirttiği bir tane cümle umuyorum iki ülke arasında daha güçlü köprüler kurulmasına vesile olacaktır. Malatya'daki öğrencilerin kendiliğinden başlattığı bu proje gerçekten çok etkileyici. Şunu da kesinlikle söylemek istiyorum; seyahat sonrasındaki bu havayı gerçekten iyi değerlendirmek gerekiyor. Buradaki hükümet temsilciniz ve parlamentodaki temsilcilerinizle çalışmaktan büyük mutluluk duyacağız. Elimizden gelen her şeyi yaparak bu heyecanı gerçek manada ekonomik değere dönüştürmeye çalışacağız.''

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz de Gifford'a teşekkür ederek, kayısı ve öğrencilerin Obama'ya ulaştırılmak üzere hazırladığı kartpostallardan hediye etti.

Barack Obama'nın Türkiye ziyareti sırasında üniversite öğrencileri ile bir araya geldiği toplantıda, ''Çatışma bölgelerine askerlerini gönderen NATO üyesi bir Türkiye, niye Malatya kayısısını Avrupa ülkelerine satamasın'' demesi üzerine Malatya Valiliğinin yürüttüğü ''91 Bin Dev Öğrenci'' projesi kapsamında bir kampanya başlatılmış, Malatya'daki ilköğretim ve liselerde okuyan 91 bin öğrencinin Obama'ya kartpostal göndermesine karar verilmişti. Kartpostallar geçen cumartesi gönderilmeye başlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler