''17. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına''

Necip Fazıl Kısakürek anısına düzenlenecek olan ''17. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına'', çeşitli ülkelerden 24 şair davet edildiği duyuruldu.

Yayınlanma: 20.04.2009 - 12:47
Abone Ol google-news

Elazığ'da bu yıl Necip Fazıl Kısakürek anısına düzenlenen ''17. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına'', Türkiye, KKTC ve Türk Cumhuriyetlerinden 24 şair davet edildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, 26-28 Haziran'da yapılacak etkinlik için Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, ilgili kurum temsilcileri, şair ve yazarların katılımıyla hazırlık toplantısının yapıldığını bildirdi.

Tertip komitesince belirlenen şair ve panelistlerin Vali Erol imzasıyla davet edildiklerini, davet edilenler ile tek tek görüşülerek teyit alındığını ifade eden Öztürk, etkinliğe Türkiye, KKTC ve Türk Cumhuriyetlerinden 24 şairin katılacağını belirtti.
Etkinliğe katılacak şairler şöyle:
''Türkiye'den Yavuz Bülent Bakiler, Cemal Safi, Ataol Behramoğlu, Ali Akbaş, Yahya Akengin, Bahtiyar Aslan, Abdullah Şatoğlu, Ali Eşmeli, Metin Önal Mengüşoğlu, Özcan Ünlü, Nurullah Genç, Şeref Yılmaz, Nurettin Gür Ozanoğlu, Gülşen Yılmaz. KKTC'den Ayşegül Dinçbaş ve Ayşen Dağlı. Azerbaycan'dan Ramiz Revşen ve Elçin İskenderzade. Makedonya'dan Esat Bayram ve Slave Dimoske. Kazakistan'dan Bolat Mağazoğlu Sağındıkıf. Kırgızistan'dan Esentur Kılıçev. Kerkük'ten Şemsettin Küzeci. İran Tebriz'den Kadir Gültiken.''

Öztürk, etkinlikte Necip Fazıl Kısakürek panelinin de yapılacağını, panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Ahmet Buran, Mustafa Miyasoğlu, Bekir Oğuz Başaran, Abdurrahman Şen, Mısır'dan Prof. Dr. Muhammed Harb, Pakistan'dan Mesud Aktar, Azerbaycan'dan Eshqane Azimova, Nahçıvan'dan Doç. Dr. Galibe Hacıyeva ve Tataristan'dan Razil Veliyev'in katılacağını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler