Mahmut Özgener, Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurul'da adaylığını koyacağını açıklayan Özgener, "Türk futbolunu geliştirmek için TFF'nin yarattığı kaynakların yepyeni projelere akılcı bir biçimde harcanacağından ve Türkiye'nin futbol ekolü olan bir ülke haline geleceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Yayınlanma: 15.08.2008 - 11:17
Abone Ol google-news

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan'ın vefatı sonrası bu görevi vekaleten üstelenen Mahmut Özgener, 19 Ağustos'ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'da adaylığını koyacağını açıkladı.

Özgener, TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamasıyla adaylığını duyururken, ''Bu amaç için şahsımı destekleyen ve başkanlığa adaylığımı ilan etmem için beni yüreklendiren futbol ailesinin tüm paydaşlarına canı gönülden teşekkür ederim. 19 Ağustos'ta gerçekleşecek olan genel kurulla birlikte, Türk futbolunun başarıları için çalışmaya devam etmek adına değerli delegelerden kabul göreceğimizi ümit ediyorum'' dedi.

Türk futbolunun asli önceliğinin istikrarın sağlanmasından geçtiğini savunan bir futbol gönüllüsü olarak, hem Kulüpler Birliği Vakfı, hem de 2. ve 3. lig kulüpleri tarafından 19 Ağustos Cuma günü yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'da TFF başkanlığına aday olması için kendisine destek verildiğini dile getiren Özgener, bundan dolayı yaşadığı memnuniyeti ifade etti.
Mahmut Özgener, gerek kulüp düzeyinde, gerekse de TFF çatısında 20 yılı aşkın süredir elde ettiği bilgi ve tecrübeyi, Türk futbolunu zirveye çıkarmak için kullanma arzusunda olduğunu anlattı.

İzmir'de profesyonel futbol şubesi bulunan spor kulüplerinin oluşturduğu İzmir Gücü Spor Vakfı'nın (İZVAK) Başkanı Levent Ürkmez, Özgener'e kamuoyunun destek verdiğini söyledi. Ürkmez, Özgener'in huzurlu bir ortamda federasyon başkanlığı görevini alacağına inandığını belirtti. Ürkmez, ''Daha önceki görüşmelerimizde Mahmut Özgener, bütün herkesin desteğini alırsa aday olacağını söylemişti. İzmir'den çıkan ikinci federasyon başkanı olacak. Tüm kamuoyu Özgener'in destekçisi. Çok başarılı olacağına, Türk Futbolunun gelişmesine katkı sağlayacağına inancımız tam. İzmirli olmasından da ayrıca gurur duyuyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler