Behramoğlu'na saygı gecesi

Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği 'Ustalara Saygı' etkinliği dün şair ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Ataol Behramoğlu için yapıldı. Gecede konuşma yapan Behramoğlu, "'Elli yıl'dır şiir yazdığım çok vurgulandı, hiç öyle bir görüntüm var mı? Ben her zaman acemi bir şairim" diyerek izleyenleri güldürdü.

Yayınlanma: 21.04.2009 - 09:08
Abone Ol google-news

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği ‘Ustalara Saygı’ etkinliği dün şair ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Ataol Behramoğlu için yapıldı. Faruk Şüyün’ün düzenlediği gecede konuşan Doğan Hızlan, şair hakkında “Evet, yarım yüzyıldır şiire emek veriyor ancak onun gezginliğine, sürgünlüğüne ve belki de kendi şiirinde kullanacağı nice imgeyi uğruna feda ettiği şiir çevirilerine de değinmek gerekir” dedi.

Geceye Ali Sirmen, Ayşe Emel Mesci, Barış Behramoğlu, Dilek Türker, Doğan Hızlan, Hasan Ceyhan, Haluk Şahin, Hülya Behramoğlu, İkna Sarıaslan, Namık Kemal Behramoğlu, Onur Behramoğlu, Sali ve Turgay Fişekçi konuşmacı olarak katıldı. Behramoğlu, “‘Elli yıl’dır şiir yazdığım çok vurgulandı, hiç öyle bir görüntüm var mı? Ben her zaman acemi bir şairim” diyerek izleyenleri güldürdü. 1990’da intiharı düşündüğünü, fakat tam o sıralarda Doğan Hızlan’ın ona Simavi Yayınları’nda iş sağlamasıyla yaşama tutunduğunu anlatan şairin “Şiir şairinden başka herkese yarar” ve “İyi bir insan olmayı, büyük bir şair olmaya yeğlerim” sözleri ise büyük alkış aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler