Ahmedinejad özür diledi

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İstanbul ziyareti nedeniyle yolların kapatılmasından dolayı halkın zor durumda kalmasından üzüntü duyduğunu belirterek "Ancak ben burada misafirim. Ben Tahran'da yollarına kapatılmasına izin vermiyorum" şeklinde konuştu. Ahmedinejad, "Türk halkından özür diliyorum" dedi.

Yayınlanma: 15.08.2008 - 12:32
Abone Ol google-news

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, İstanbul ziyareti nedeniyle yolların kapatılmasından dolayı halkın zor durumda kalmasından “üzüntü” duyduğunu belirterek  “Türk halkından özür diliyorum” dedi. Ahmedinejad, düzenlediği basın toplantısında kendisine gösterilen misafirperveliğinden dolayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türk halkına teşekkür etti. İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ziyareti nedeniyle İstanbul’da alınan ve tepkiye neden olan sıkı trafik önlemleri konusunda ne düşündüğü sorulması üzerine, çok sayıda insan ve turistin zor durumda kaldığını ifade eden Ahmedinejad, bu tür önlemlerin terör tehdidi nedeniyle alındığını belirtti.

Türkiye ile doğalgaz ve elektrik gibi konularda önemli anlaşmaların yapıldığını ve bu anlaşmaların yakın bir süre içinde gerçekleşeceğini ifade eden Ahmedinejad, doğalgaz ve petrol gibi yatırımların zaman aldığını kaydetti. ABD’ye “saldırgan ve zalim” diyerek ağır eleştiriler yönelten Ahmedinejad, ABD’nin bölgeden çıkması gerektiğini belirterek bununla oluşacak güvenlik boşluğunun bölge ülkelerince doldurulması gerektiğini söyledi. Ahmedinejad, İran, Türkiye, Suriye ve Irak’ın komşu dört ülke olarak kültürden güvenliğe kadar çok sayıda alanda çok önemli ve süreli işbirliğinin yapması gereğine işaret etti. Ahmedinejad, “Türkiye’nin ilerlemesini bizim ilerlememiz gibi görüyoruz” dedi.

Türkiye aracılı Suriye-İsrail görüşmelerine ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Ahmedinejad, “siyonist rejimi” nedeniyle sorunların çözülmeyeceğini öne sürerek İsrail’e uzun uzun sert dille kınadı. Ahmedinejad, Türkiye ile İran çok yakın iki ülke olabileceğini belirterek “Biz her zaman Türkiye’nin yanında olacağız” şeklinde konuştu.
ABD’nin İran’a uyguladığı ambargo sonucunda İran’ın teknoloji alanında büyük bir ilerleme sağladığını ifade eden Ahmedinejad, bu çerçevede tümüyle İran yapımı ilk uydunun uzaya fırlatılacağını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler