ÖSS birincilerinden 3'ü ODTÜ, 2'si Bilkent'te

ÖSS'de dereceye girenlerden 3'ü ODTÜ Elektrik-Elekronik Mühendisliği bölümünü, 2'si Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü burslu kazandı. EA-2, SÖZ-2 ve EA Türkiye ikincisi ve Dil bilimcilerinden Oğuzhan Atay ile yine Dil bilimcilerden Mehmet Burkay'ın yeniden tercih yapmadıkları bildirildi.

Yayınlanma: 15.08.2008 - 12:50
Abone Ol google-news

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, halen bir üniversitede okuyan ancak bu yıl da sınava girerek derece yapan adaylardan EA-2 ve SÖZ-2 puan türü birincisi Çağrı Berk Onuk, SÖZ-2 ikincisi Çağrı Sert, SÖZ-2 üçüncüsü Murat Ahıskalı ile EA-2 ikincisi ve Dil birincilerinden Oğuzhan Atay ve yine Dil birincilerinden Mehmed Burak'ın yeniden tercih yapmadıklarını bildirdi. 

Yarımağan'ın verdiği bilgiye göre; EA-1, SAY-1 ve SÖZ-1 birincisi Fırat Cem Yücel ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği'ne, EA-1, SAY-1 ve SÖZ-1 ikincisi Ayşe Betül Uslu İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'ne yerleşti.

EA-1 ile SAY-1 ve SÖZ-1 ikincisi Mehmet Canver ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği'ne, EA-2 üçüncüsü Salih Keçoğlu Sabancı Üniversitesi Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programlarının burslu bölümüne, SAY-2 birincisi Orkun Bildir ile SAY-2 ikincisi Samet Karakülah Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nin burslu bölümününe, SAY-2 ikincisi Ömürcan Kumtepe ise, ODTÜ Elektrik-Elektonik Mühendisliği bölümüne yerleşti.

Dil birincilerinden Melis Gülbo Laebens de Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünü kazandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler