Çelik 'Nutuk atmasınlar'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tuzla tersanelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili hallolması gereken bir şey olmadığını belirterek, "Tuzla'yla ilgili fikir beyan etmek isteyenler, yazlıkta şezlongun üzerinde oturarak, uzaktan nutuk atmasınlar" dedi.

Yayınlanma: 15.08.2008 - 13:46
Abone Ol google-news

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tuzla tersanelerinde yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik,"Bakanlığımız, ilk günden itibaren üzerine düşen ne varsa hiç aksatmadan, hepsini yerli yerinde zamanında devam ettiriyor. Ne yapılması gerektiğini söyleyen, 'şunu eksik bıraktınız' diyen yok. Eğitimse eğitim, cezaysa idari para cezası, kapatmaysa kapatma, bizim yasal olarak başka yetkimiz yok ki..." diye konuştu.

Çelik, son kaza olayının yaşandığı firmayla ilgili 7 kere teftişte bulunduklarını, idari para cezaları ve geçici süreyle kapatma dahil tüm cezai işlemleri uyguladıklarını belirtti.

Tuzla tersanelerinin 1982'den beri faaliyette olduğunu, ancak küçük tekne yapımında kullanılan tersanelerin, günümüzde dev gemi inşaatında kullanıldığına dikkati çeken Çelik, "Asgari 300 dönüm üzerinde imalat yapması gereken bir tersane, eğer 20 dönüm üzerinde imalat yapıyorsa, yani A tipi bir tersane olduğu halde C tipi bir yerde üretim yapıyorsa, burada söyleyecek bir şey yok, burada söylenecek 'ölümü bekleyin'dir. Bu konuya neşter atılmalı ve Tuzla rahatlatılmalı. 10-20 tersane, neyse oradan çıkmalı ve orada rahat bir çalışma ortamı elde edilmeli. Bu durumda her an işçiyi ölüm bekliyor. Ne tür güvenlik önlemi alırsanız alın, her taraf demir yığınıdır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler