Bu otomobil tamircileri aç bırakır

BMS'nin Hyundai ile gerçekleştirdiği proje ile geliştirilen konsept otomobil 'i-mode'da kullanılan malzeme yüzde 50 hafifleyecek ve otomobil, kaportasındaki çiziği kendi kendine tamir edecek.

Yayınlanma: 15.08.2008 - 13:31
Abone Ol google-news

Bayer MaterialScience (BMS) Poliüretan Otomotiv-Baysistem Birimi Başkanı Jörg Palmersheim, 1990 yılında 850 kilogram olan bir otomobilin 2005’te 1470 kilograma yükseldiğini, plastik kullanımının yaygınlaşmamış olması durumunda bu ağırlığın 1750 kilograma çıkabileceğini söyledi. Otomotiv sektöründe gelecek yıllarda gözlenecek eğilimlere ilişkin bilgi veren Palmersheim, “Özellikle yaşlanan nüfus nedeniyle araçlara giriş çıkışlar kolaylaşacak, tasarımlar sadeleşecek’’ dedi.

BMS Polikarbonat-Otomotiv Birimi Başkanı Thomas Klessmann ise Hyundai-BMS işbirliği ile geliştirilen konsept otomobil ‘’i-mode’’ hakkında bilgi verdi. Buna göre yüzde 50 daha hafif ve şeffaf panellerin kullanıldığı araçta, hafif konstrüksiyon için geliştirilen güçlendirilmiş poliüretanlar, çizilmelere karşı dirençli ve oluşan çiziklerin kendi kendine iyileştirme özelliği bulunan poliüretan kaplama gibi teknolojilerden yararlanılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler