5 yıl hapsi istenen Akman Vegas'ta

RTÜK Başkanı Zahid Akman ile biri eski 8 üye ve 5 bürokrat hakkında, ''idari yargı kararlarını uygulamamak suretiyle görevi kötüye kullanmak'' suçundan, 1 yıldan 5 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı. Zahid Akman'ın ise 17 Nisan'da 9 günlük ABD gezisine çıktığı ve şimdi Las Vegas'da bulunduğu öğrenildi.

Yayınlanma: 22.04.2009 - 07:21
Abone Ol google-news

Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Mehmet Bozkurt tarafından açılan davanın iddianamesinde, RTÜK Başkanı Zahid Akman ile birlikte 8 üye hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Hakkında 5 yıla kadar hapis istenen RTÜK Başkanı Akman'ın ise, dünyanın en büyük yayın teknolojileri fuarı olarak bilinen "Nabshow 2009"a katılmak üzere 17 Nisan'da 9 günlük ABD gezisine çıktığı öğrenildi. Geziye Akman ile birlikte, RTÜK Üyelerinden Taha Yücel, Mehmet Dadak ve Hülya Alp de katıldı.

Almanya'ya gidip gidemeyeceği tartışılan Akman, geçen ay 15 gün içerisinde Hollanda, Belçika ve Fransa'ya gitmişti. Kanal 7'nin bir müddet ABD Temsilciliğini de yapan RTÜK Başkanı Zahid Akman ile diğer üyeler Davut Dursun, Paşa Yaşar, Taha Yücel ve Mehmet Dadak da geçen yıl yine 11 gün ABD'nin Las Vegas kentindeki, binlerce firma ve profesyonel yayıncının katıldığı "Nabshow 2008" fuarına gitmişlerdi.
 

Başkan'ın ilginç gezileri

RTÜK Başkanı Akman ve üyelerin gezileri arasında ilginç yerler de mevcut. Gidilen yerler arasında ABD yanında Dubai, Çin, Hong Kong, Tayland, Singapur, Güney Kore, Ukrayna, Brezilya, Portekiz, Azerbaycan, Türkmenistan, KKTC, Kırgızistan, İran, Ermenistan, Slovenya, Litvanya, Letonya, Bulgaristan, Yunanistan, Ürdün, Fas, İngiltere, Fransa, Hollanda, Almanya, İsviçre, Norveç, İrlanda, İtalya, Belçika, Kore, Malta, Hırvatistan, Finlandiya, Güney Afrika, Fransız Guayanası bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler