Meclis'teki oturma eylemleri

DTP'liler, PKK operasyonları kapsamında DTP'lilere yönelik gözaltı ve tutuklamaları protesto etmek üzere Meclis Genel Kurulu'nda oturma eylemine hazırlanırken, Genel Kurul daha önce de milletvekillerinin oturma eylemine sahne olmuştu. İşte oturma eylemlerinin tarihçesi...

Yayınlanma: 22.04.2009 - 09:56
Abone Ol google-news

DTP'lilerin, PKK operasyonları kapsamında DTP'lilere yönelik gözaltı ve tutuklamaları protesto etmek üzere Meclis Genel Kurulu'nda oturma eylemine hazırlanmasıyla, Meclis Genel Kurulu'ndaki oturma eylemleri yeniden gündeme oturdu.

6 yıl aradan sonra bir kez daha oturma eylemine sahne olması beklenen TBMM'de, 2002 yılında DYP Karabük Milletvekili Mustafa Eren Meclis Genel Kurul Salonu'nda oturma eylemi yapmıştı. Eren, Karabük Demir-Çelik İşletmeleri'nin (KARDEMİR) kapanma noktasına gelmesinde sorumlu olarak gördüğü hükümeti protesto etmek için Meclis Genel Kurul Salonu'nda oturma eylemi yapmış, dönemin DYP Genel Başkanı Tansu Çiller de kendisine "Boş sandalyeler arasında bir savaşçı" diye seslenerek destek vermişti.

 

HEP'liler de Meclis'te oturdu

Kapatılan HEP'in bazı milletvekilleri, yargılanmak için dokunulmazlıklarının kaldırıldığı gün geceyi Meclis'te geçirmişti.

 

CHP'liler dokunulmazlık için oturdu

1999 yılında bir grup CHP'li milletvekili dokunulmazlıklarla ilgili TBMM'de oturma eylemi yaptı. Nezir Büyükcengiz, Eşref Erdem, Adnan Keskin, Sabri Ergül, Mustafa Kul, Tuncay Karaytuğ, Haydar Oymak ve Yılmaz Ateş gibi isimlerin Meclis Genel Kurul Salonu'nda, Anayasanın 83. maddesinin değiştirilmesine ilişkin Anayasa değişikliğinin Meclis'ten geçmemesini protesto etmek için "Temiz siyaset Nöbeti" adıyla başlattıkları oturma eylemi üç gün sürmüş, milletvekilleri üç gün boyunca Genel Kurul Salonu'nda yatıp kalkmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler