Omurgalara yeni sistem

Orsem Orthopedics'in yerli üretim şirketi OrtoPro hekimlerin ortopedi ve omurga cerrahisiyle ilgili, travma ürün grubunda yer alan kilitli plak sistemini piyasaya sürdü. Kilitli plaklar dünyada son birkaç yılda gelişen bir akım ve bu sistemde klasik plak ve vidalardan farklı olarak vidalar üzerlerindeki özel yiv sistemleri ile plaklara da kilitleniyor ve sabitleme sağlanabiliyor.

Yayınlanma: 16.08.2008 - 07:19
Abone Ol google-news

Yeni kilitli plak teknolojisi, vidaları plağa çeşitli açılarla kilitlemeyi mümkün kılarak, kemik üzerinde daha sağlam bir sabitleme oluşturma olanağı tanıyor. Klinik deneyler bu sistemin standart düzeneklerden 4 kat daha dayanıklı olduğunu gösteriyor. Düşme veya trafik kazalarının yol açtığı travmalarda kullanılan kilitli plaklar hasta ve hekimlere çeşitli avantajlar sağlıyor. Kilitli plakların hasta için avantajları daha kısa süren ameliyat zamanı, kırığı daha fazla yerden sabitleyerek dengeli bir yapı oluşturması, kemikte minimal plak etkisi olmasına rağmen daha çabuk iyileşme süreci ve hareket edebilmek olarak sıralanabilir. Bunun yanında doktor için avantajları basit cerrahi teknik ve daha az ameliyat süresi, plakların yapı olarak daha sağlam olması, plak üzerinde değişik açı ile vidalama olanağı ile daha az vida kullanılmasıdır. Kilitli plaklarda vidaların kemikten sıyrılması ve ikinci cerrahiyi gerektirebilecek komplikasyonlar çok daha az görülmekte. Ortopro kilitli plaklarda vücut dokularıyla en uyumlu, en az alerjik olan ve en az reaksiyon gösteren madde olduğu için TİTANYUM u tercih ediyor. Ortopro Pazarlama Müdürü Gizem Çokgör “ürünümüz müşterilerimiz arasında yer alan bilim adamlarının fikirleri alınarak hazırlandı. Şu an 18 ayrı yerde aynı anda hizmet sunabilme olanağımız var” dedi.

Adobe photoshop lightroom 2

Adobe, fotoğrafçıların, fotoğraflarını düzenlemek, yönetmek ve yayınlamak için bir çok özelliği barındıran Adobe® Photoshop® Lightroom® 2’yi piyasaya sürdü. Çift monitör desteği, tahribatsız görüntü düzenleme, gelişmiş arama gibi eklenen yeni özelliklerle Lightroom 2, fotoğrafın çekilmesinden basılmasına kadar geçen süreçteki işlemleri kolaylaştıran yeni özellikleri içeriyor. Adobe’nin 64-bit Intel® işlemcili Mac OS X 10.5 Macintosh bilgisayarları, 64-bit Microsoft® Windows® Vista® işletim sistemini destekleyen ilk uygulaması olan Lightroom 2, büyük boyuttaki fotoğraflarla çalışırken geliştirilmiş hafıza performansı da sağlıyor.

Lightroom 2’deki geliştirilmiş kütüphane modülü, fotoğrafçının iş akışını daha verimli hale getirmesini sağlıyor. Kütüphane Filtre Bar özelliği ile çoklu sabit sürücülerde, fotoğrafları görüntülü olarak düzenleyebilen fotoğrafçılar, aradıkları görüntülere çok daha kolay bir şekilde ulaşabilecekler. Önerilen Anahtar Kelime özelliği ile de fotoğrafçılar fotoğraf üzerindeki çalışmalarına göre anahtar kelime ekleyebilir. Çift monitör desteği fazladan çalışma alanı sağlayarak, kullanıcıların fotoğraflarını çok daha geniş bir alanda esnek bir şekilde düzenleyebilmelerini sağlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler