'Artık dokunun'

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dişli’nin “1 milyon dolarlık iş takibi” belgesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamanın gerçekleri yansıtmadığını belgeleriyle ortaya koydu. Dişli’nin hiçbir zaman Akademi Ofset AŞ’nin ortakları arasında yer almadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, ellerinde belgeler olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’a çağrıda da bulunan Kılıçdaroğlu, “Hukuku işletin” dedi.

Yayınlanma: 16.08.2008 - 07:23
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, “Dişli’nin hiçbir zaman Akademi Ofset AŞ’nin ortakları arasında yer almadığını ve bankadan kredi alınması için 3 arsanın ipotek edildiğini” bildirdi.

Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişlinin 1 milyon dolarlık iş takibiücreti belgesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamanın gerçekleri yansıtmadığını belgeleriyle ortaya koydu. Kılıçdaroğlu, Dişlinin hiçbir zaman Akademi Ofset AŞnin ortakları arasında yer almadığını ve bankadan kredi alınması için 3 arsanın ipotek edildiğinibildirdi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana Hukuku çalıştırın, Dişlinin dokunulmazlığını kaldıracağınızı açıklayın çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlunun suçlamaları karşısında kısa bir yazılı açıklama yapmakla yetinen AKPli Dişli, bugüne dek bir basın toplantısı yapıp basının önüne çıkmayı göze alamadı. Kılıçdaroğlu, dün düzenlediği basın toplantısında Dişlinin Bu belge daha önce ortağı olduğum Akademi Ofset AŞnin bir bankadan kredi kullanabilmesi için bankaya teminat olarak bloke ettirdiğim birikimlerim nedeniyle doğabilecek muhtemel risklere karşı imzalanmış bir protokoldüraçıklamasını anımsattı..

İbret belgesi

Akademi Ofset AŞnin Denizbanka gösterdiği kredi teminatları ve Tesco Kipa ile yapılan anlaşma belgelerini dağıtan Kılıçdaroğlu,Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre Şaban Dişli hiçbir dönem Akademi Ofset AŞnin ortakları arasında yer almamıştır. Akademi Ofsetin bankadan kredi alabilmesi için 3 arsa Denizbank lehine ipotek edilmiştir. Silivrideki 3 arsanın ipotek belgeleri elimizdedir. Bu belgeler toplam 2.2 milyon dolar kredi için 7 milyon 700 bin YTL teminat gösterildiğini ortaya koymaktadır. 7 milyon 700 bin YTL, Ağustos 2006 dolar kuru esas alındığında, 5 milyon 500 bin dolara denk gelmektedir. Yani banka verdiği kredinin karşılığında iki katından fazla teminat almıştır. Bu belgeler Şaban Dişlinin imzaladığı protokolün açıkça bir rüşvet belgesi olduğunu ortaya koymaktadır. Bu belge halka gelince din iman’, kendilerine gelince han hamamsöyleminin belgesidir. Yani bir ibret belgesidir. Bir utanç belgesidir. 19 Eylül 2006 tarihli Silivri 1 Nolu Noterliği’nce düzenlenen Gayrimenkul Satış Vaadi Anlaşmasında satıcı Mehmet Karasu, alıcı ise Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret ve Sanayi AŞdir.

Satın almadan imar sözü

Bu sözleşmenin özelliği, henüz satın alınmayan bir arsanın imar durumunun nasıl değiştirileceğine dair hükümler içermesidir. Sözleşmede arsada hipermarket inşa edilmesine olanak verileceği, E5 Karayolu üzerinden her iki yönde giriş ve çıkışın sağlanacağı, yola ait giriş çıkış bağlantı izninin Silivri Belediyesinden ve Karayollarından alınacağı ve bu yolun 1/5000 ve 1/1500 ölçekli imar planlarına işleneceği taahhüt edilmiştir. Satıcı, yani, Mehmet Karasu kendinden o kadar emindir ki, imar değişikliği ile ilgili sözleşmedeki hükümlerin yerine getirilmemesi halinde Tescoya 750 bin Amerikan doları cezai şartı ödemeyi bile taahhüt etmiştir. Çünkü Mehmet Karasu, arkasında Dişli bir iş takipçisiolduğundan emindirdiye konuştu.

Belgelere göre; Akademi Ofset AŞnin Denizbanktan kredi alabilmesi için Silivride 4 milyon YTL, 3 milyon YTL ve 700 bin YTL değerindeki 3 arsa ipotek ediliyor. Dişlinin 1 milyon doları Denizbanka teminat olarak bloke ettirdiğine ilişkin bir belge yer almıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler