Türkiye, "Tüm Renkleriyle" onur konuğu oluyor

Türkiye, İsviçre-Cenevre'de düzenlenecek 23. Uluslararası Kitap Fuarı'na Onur Konuğu olarak katılacak. Türkiye'nin Onur Konuğu standında, Türk yazarların eserlerinden oluşan serginin yanı sıra, ziyaretçilerin Türkiye'yi daha yakından tanımalarını sağlamak üzere "Türk Sineması Günleri Festivali" düzenlenecek, geleneksel Türk mutfağından aperatifler sunulacak.

Yayınlanma: 22.04.2009 - 11:49
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye, İsviçre'nin en büyük ikinci kenti Cenevre'de düzenlenecek olan "23. Uluslararası Kitap Fuarı"na Onur Konuğu olarak katılacak. Türkiye, 22-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda, "Bütün Renkleriyle Türkiye" sloganını kullanacak.

Fuarda Türkiye'nin, edebi okumalar-söyleşiler, konserler, el sanatları atölyeleri ve sergileri ile bir film festivalini içeren çok renkli bir programla tanıtımı yapılacak. 600 m²'lik Onur Konuğu standında, çok sayıda Türk yazarın eserlerinden oluşan serginin yanı sıra, ziyaretçilerin ülkenin çok yönlü kültürünü de yakından tanıyabilmelerini sağlayacak birçok etkinliğe de yer verilecek. Türk edebiyatından çeşitli dillere çeviri yapan yayınevlerine finansal destek sağlayan TEDA projesi kapsamında desteklenen eserlerden oluşan bir serginin de yer alacağı stand, aynı zamanda Fransızcaya çevrilerek yayımlanan birçok Türk edebiyatı ürününün de ziyaretçilerle buluşmasını sağlayacak.

"23. Cenevre Uluslararası Kitap Fuarı" standında ayrıca, ziyaretçilerin Türkiye'yi daha yakından tanımalarını sağlamak üzere "Türk Sineması Günleri Festivali" düzenlenecek, geleneksel Türk mutfağından aperatifler sunulacak. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler