Lieberman sözlerine açıklık getirdi

İsrail Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Avigdor Lieberman, Arap barış inisiyatifinde "Filistinli mültecilerin İsrail topraklarına geri dönüş hakkını içeren maddelerine" karşı olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 22.04.2009 - 13:20
Abone Ol google-news

İsrail Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Avigdor Lieberman, İsrail güvenlik kabinesi toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, Arap barış inisiyatifiyle ilgili sözlerine açıklık getirdi. Geri dönüş hakkında mutabık olunamayacağını ifade eden Lieberman, hem hükümetin, hem de İsrail kamuoyunun bu konuda büyük ölçüde aynı görüşü paylaştığını kaydetti.

İsrail ordu radyosu, daha önce verdiği haberde, dün Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan bir toplantıda Lieberman'ın Arap barış planı için "tehlikeli ve İsrail'in imhası için bir reçete"  dediğini bildirmişti.

İsrail-Filistin çatışmasının çözümü için, Suudi Arabistan Kralı Abdullah tarafından 2002 yılında önerilen barış planı, 1967 sınırlarına çekilmesi ve Doğu Kudüs'ün başkent olduğu bir Filistin devletinin kurulması halinde, İsrail ile barış anlaşması imzalanarak, İsrail'in Arap ülkelerince tanınmasını öngörüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler