"Heyecan ve gururu hep birlikte yaşıyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Bu güzel bayram gününde bütün çocuklarımızdan Türkiye'ye ve Türkiye'nin geleceğine inançlarını hiç kaybetmemelerini istiyorum'' diye konuştu. Çelik, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılmasının yıl dönümünde büyük bir coşku, heyecan ve gururu hep birlikte yaşıyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 22.04.2009 - 14:24
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, unutulmaz zaferler, kahramanlıklar ve başarılı atılımlarla dolu tarihimizin, çocuğundan gencine ve yaşlısına kadar her Türk evladına gurur ve heyecan verdiğini ifade etti.
 

''Bu vesileyle tarihimizde en parlak başarılardan biri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılmasının yıl dönümünde büyük bir coşku, heyecan ve gururu hep birlikte yaşıyoruz'' diyen Çelik, 23 Nisan 1920 tarihinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi olduğu gibi aynı zamanda millet egemenliğine dayanan Cumhuriyetin temellerinin atıldığı müstesna bir gün olduğunu kaydetti.

Türk milletinin, Birinci Dünya Savaşı'nın ardından yurdun parçalanmak istenmesi üzerine, yurdu işgal eden güçlere karşı Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde tarihinin en büyük savaşlarından birini verdiğini ifade eden Çelik, ''Atatürk''ün önderliğinde gerçekleştirilen, Kurtuluş Savaşı'yla yalnızca yurt toprakları kurtarılmamış, aynı zamanda Türk insanının düşünce ve duygularının ortak ürünü olan, millet bilincini üstün kılan, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri de atılmıştır dedi.

Çelik, mesajında şunları kaydetti: ''Kendi gücüne dayanarak varlığını ve bağımsızlığını koruyamayan milletler başkalarının tutsağı ve esareti altında kalmaktan asla kurtulamazlar. Türk milleti dört taraftan düşmanlarla çevrili olduğu zamanlarda bile bağımsızlık ve egemenlik tutkusundan ödün vermemiş bir millet olarak tarihe adını yazdırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti kendi öz değerlerinden aldığı gücü, azim ve kararlılığıyla kendine özgü bağımsız hayat felsefesini kendi kendine kurmuş ve bir çok ülkeye, örnek olmuş bir millettir.''

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, Türk milleti için çok büyük anlam ifade ettiğini belirten Çelik, ''23 Nisan, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin büyük bir özveri, coşku ve içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin bir araya gelerek buluşmasına ve kaynaşmasına vesile olan ilk ve tek çocuk bayramıdır'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler