Cumhuriyet kapılarını çocuklara açıyor

Cumhuriyet gazetesi, kapılarını çocuklara ve gençlere açıyor. Etkinlik bugün başlıyor. 'Çocuk ve Gençlik Günleri'nde, film gösterimleri, söyleşiler, müzik dinletileri, sinevizyon gösterimi, çocuk tiyatrosu, kukla gösterisi, şiir dinletisi, çocuklar için Cumhuriyet balosu gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 23.04.2009 - 07:47
Abone Ol google-news

Cumhuriyet gazetesinin Ankara temsilciliği tarafından düzenlenen ve 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramına kadar devam edecek olan Çocuk ve Gençlik Günleribugün başlıyor. Ankara temsilciliği bünyesindeki Cumhuriyet Kültür Merkezinde (CKM) gerçekleştirilecek etkinliklere yazarlar, tiyatro oyuncuları, müzisyenler ve bilim adamları da katılacak.

Çocuk ve Gençlik Günlerinde, film gösterimleri, söyleşiler, müzik dinletileri, sinevizyon gösterimi, çocuk tiyatrosu, kukla gösterisi, şiir dinletisi, çocuklar için Cumhuriyet balosu gerçekleştirilecek. Ayrıca söyleşilere katılacak olan yazarlar okurlarıyla buluşarak, kitaplarını imzalayacaklar.

Yazar Turgut Özakman, dilbilimci ve yazar Emin Özdemir, Tiyatro Pembe Kurbağanın oyuncuları, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahar Gökler, Tiyatro Temponun oyuncuları, Üç Anadolu Müzik Grubu, gazetemiz yazarları Alev Coşkun, Işık Kansu, Ataol Behramoğlu, emekli Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Güven Dinçer, yazar Cemil Kavukçu, fotoğraf sanatçısı Tahsin Ceylan, yazar Hasan Ali Toptaş, yazar Mustafa Şerif Onaran, Tiyatro BeReZenin oyuncuları, eski Dev-Genç Başkanı Atilla Sarp, Çağdaş Drama Derneği üyeleri, tiyatro oyuncusu Rüştü Asyalı ile daha pek çok isim başkentlilerle etkinliklerde bir araya gelecek. Etkinlikler kapsamında 9-12 yaş grubundaki çocuklar için şiir yarışması, 13-17 yaş grubundaki gençler için öykü yarışması ve 12 ve 24 yaş altı katılımla satranç turnuvası da gerçekleştirilecek. Ayrıca Gençlerle 70lere Yolculuk başlıklı plak dinletileri yapılacak. Etkinlikte gençler de Türk siyasal yaşamındaki son gelişmeleri Gençler Siyaseti Konuşuyor başlıklı panelde tartışacak.

 

CUMOK’lar bugün CKM’de

Türkiyenin her yerinden gelen Cumhuriyet okurları (CUMOK) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bugün CKMde kutlayacak. Sabah erken saatlerde Ankara Garında buluşacak olan okurlar, önce 1. TBMM binasını, ardından Anıtkabiri ziyaret edecek. Anıtkabir ziyaretinin hemen ardından da Cumhuriyet gazetesinin Ankara Temsilciğine gelerek, yazar Turgut Özakmanın vereceği Ulusal Egemenlik Bilincikonulu panele katılacaklar.

Etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi her gün Cumhuriyet  gazetesinde yer alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler