Akyıldız 'Ciddi bir teklif bekliyoruz'

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Kamu İşveren Kurulu, toplu görüşme masasına maalesef yine dersini çalışmadan gelmiş. Kamu İşveren Kurulunun masaya yeterince ciddi ve samimi bir yaklaşımla, ciddi bir teklifle gelmelerini bekliyoruz" dedi.

Yayınlanma: 16.08.2008 - 07:57
Abone Ol google-news

 Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "Kamu İşveren Kurulunun toplu görüşme masasına yine dersine çalışmadan geldiğini" savundu. Kamu-Sen olarak, 2009 yılı mali ve sosyal haklar konusunda kendilerini rahatlatacak bir mali portrenin ortaya çıkması için Kamu İşveren Kurulunun neyi teklif edeceği sorusuna cevap alamadıklarını belirten Akyıldız, önlerindeki ilk toplantıya Kamu İşveren Kurulunun buna netlik kazandırarak gelmesini beklediklerini söyledi.

Kamu İşveren Kurulunun masaya yeterince ciddi ve samimi bir yaklaşımla, ciddi bir teklifle gelmelerini beklediklerini belirten Akyıldız, şunları söyledi:

"Bu masada kamu çalışanını, vatandaşa kamu hizmeti sunanları konuşuyoruz. Kamu çalışanlarının mali, sosyal ve demokratik haklarını konuşuyoruz. Ama kamu çalışanı toplum içerisinde itibar kaybetmektedir. Bunun sebebi, özellikle siyasi iradenin kamu çalışanı konusundaki düşüncelerinin mali portreye yansıması, sosyal ve özellikle demokratik hakları şeklinde ortaya çıkmaktadır.

Uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan hakların kullanılması konusunda adım atılması gerekmektedir. Türkiye'de kamu çalışanları bunu hak etmektedir. Bu hakların verilmesi konusunda verilmiş sözler vardır. Biz, bunların gerçekleşmesi için siyasi iradenin kararlı bir beyanını beklemekteyiz."

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da bunun son toplu görüşme dönemi olması dileğinde bulundu. Bu dileğiyle ilgili ümitlerinin arttığını ifade eden Gündoğdu, kurulan 3 komisyondan birinin demokratik ve sendikal haklarla ilgili olduğunu söyledi. Memur-Sen olarak paydaş olmak istediklerini dile getiren Gündoğdu, "Rica yasasından kurtulup, doğrudan masada Türkiye'nin sorunlarının ortağı olduğumuz gibi büyümesinin de paydaşı olmak istiyoruz. Bu nedenle bugün demokratik ve sendikal haklarla ilgili komisyonun kurulmasını önemsiyoruz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler