23 Nisan KKTC'de de kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de törenlerle kutlandı. Ülke genelinde Atatürk Anıtlarına çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu.

Yayınlanma: 23.04.2009 - 12:24
Abone Ol google-news

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde düzenlenen Lefkoşa Atatürk Stadyumundaki tören, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak'ın ekipleri teftiş etmesi ve bayramlarını kutlamasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Lefkoşa Atatürk Stadyumundaki törene Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu, Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Şakir Fakılı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Korgeneral Hilmi Akın Zorlu, diğer komutanlar, bazı bakan ve milletvekilleri, yetkililer katıldı. Törene halkın ilgisi de büyüktü.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın sadece Türk çocuklarına değil, bütün dünya çocuklarına armağan edilmiş tek bayram olduğuna işaret ederek, 23 Nisan'ın Türkiye'de olduğu gibi KKTC'de de her yıl coşkuyla kutlandığını kaydetti.

Bakan Öztoprak, Kıbrıs Türk halkının her türlü baskı ve izolasyona rağmen adada hep varolduğunu ve dünyayla bütünleşme çabasını sürdürdüğünü vurgulayarak, ''Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir barışın sağlanabilmesi için yeni bir dönüm noktasında bulunulduğunu, liderlerin huzur ve barış dolu bir ülke için çalıştıklarını'' söyledi.

Stadyumdaki kutlamalara, 11. Uluslararası Çocuk ve Barış Festivali çerçevesinde KKTC'ye gelen Türkiye, Litvanya, Macaristan, Mısır, Ukrayna, Tayland, Moldovya, Hırvatistan, Polonya, Beyaz Rusya, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Hindistan, Kosova, Makedonya, Slovakya'dan ekipler ile Londra Enfield Türk Okulu öğrencileri de katıldı.

Resmi geçitte 22 konuk ülkenin temsilcileri, KKTC Jimnastik Federasyonu öğrencileri, Lefkoşa İlkokulları öğrencileri ve izci grupları yer aldı. Geçidin ardından öğrenciler müzikli gösterilerini sundu. Festivale katılmak için ülkede bulunan yabancı ekiplerin de gösteri yaptığı törende, Jimnastik Federasyonu öğrencileri, izci ekipleri ile folklor ekipleri sunum yaptı. Tören, tüm öğrencilerin birlikte oluşturduğu final tablosuyla tamamlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler