Polis, çocuğu öldüresiye dövdü

DTP'ye yönelik operasyonların protesto edildiği Hakkari'de olaylar çıktı. Esnaf günboyu kepenk kapatırken, gösteri düzenleyen gruba polisin müdahalesi sert oldu. Olaylar sırasında bir Özel Harekat polisi yakaladığı 14 yaşındaki Seyfi Turan adlı bir çocuğu silahının dipçiğiyle öldüresiye dövdü.

Yayınlanma: 23.04.2009 - 14:31
Abone Ol google-news

Gösterilere sahne olan Hakkari'de işyerleri bugün açılmadı. 58 bin nüfusu olan Hakkari’de sadece 2 fırın ve 1 eczanenin açık bulunduğu belirtildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kent merkezinde esnaf kapalı tuttuğu dükkanını önünde beklediği dikkat çekti.  Bağlar Mahallesi’nde yola barikat kurarak lastik yakıp, trafiğe kapatan yaklaşık 50 kişiden oluşan 2 gruba, polis müdahale etti. Çevik Kuvvet ekipleri gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı. Göstericiler de zırhlı araçlara ve polise taş atarak karşılık verdi.  Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisinin sevk edilmesi üzerine, göstericiler ara sokaklara dağılarak eylemlerini sürdürdü. Polis grupların dağılması için zaman zaman havaya uyarı ateş açarken, göstericilere de müdahalede bulundu.

Bu sırada 14 yaşlarındaki bir gösterici, kendisini yakalayan polis memuru tarafından öldüresiye dövüldü. Başına aldığı darbelerle ağırlanan Seyfi Turan adlı çocuk ağır yaralandı.  Göstericiler yaralı olan arkadaşlarını bir süre taşıdıktan sonra olay yerine gelen ambulansa bindirerek, Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Olayların mahalle arasında çıkması yüzünden yurttaşlar  zor anlar yaşadı. Bazı evler biber gazı bombalarının çıkardığı duman içinde kaldı. Ara sokaklara dağılan göstericiler, uzun süre zırhlı araçlarla takip edildi.

Göstericilerin yol ortasına kurdukları barikatlar zırhlı araçlar tarafından temizlendi. Olayların yer yer devam ettiği Hakkari’de polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Bağlar Mahallesi’ne çok sayada zırhlı araç ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Gösteriler akşam saatlerine kadar devam etti.

Bu arada polis dayağı görüntülerinin basında yer almasının ardından olayla ilgili soruşturma başlatılarak polis memuru açığa alındı.

 

Vali: Olaylar bizi üzdü

Hakkari Valisi Muammer Türker, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çoşkusunun yaşandığı bir günde kentin Bağlar Mahallesi’nde çıkan olayların kendilerini üzdüğünü söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler