23 Nisan Londra'da da kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği'nde, Londra'daki Türk okullarından öğrencilerin katılımıyla kutlandı.

Yayınlanma: 23.04.2009 - 14:38
Abone Ol google-news

Londra'daki Türk okullarından öğrencilerin katılımıyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğrenciler, Başkonsolos Bahadır Kaleli'yi makamında ziyaret etti ve Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu özel günde Kaleli tarafından ağırlandı. Kahramanmaraşlı bir ailenin çocuğu olan 5. sınıf öğrencisi Dilek Altun, kısa bir süre için Başkonsolosluk görevini devraldı. Öğrencilere günün anısına hediye veren Başkonsolos Kaleli, böyle bir bayrama sahip oldukları için çocukların çok şanslı olduklarını söyledi.

23 Nisan nedeniyle Başkonsolosluk görevini devralan 10 yaşındaki Dilek Altun ise Türklerin Londra'da daha çok tanıtılmasını ve bu bayramın İngiltere'de de daha büyük törenlerle kutlanmasını istediğini belirtirken, ilk icraatının bu yönde olacağını ifade etti. Kutlamalarda Başkonsolos Yardımcısı Sunay Dizdar, Çalışma Ataşesi Ayşegül Yeşildağlar ve Eğitim Ataşesi de hazır bulundu.

Çocuklar daha sonra 23 Nisan şarkısı söyledi ve hatıra fotoğrafları çekilmesinin ardından, öğretmenleri eşliğinde konsolosluktan ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler