Türk Sağlık-Sen üyelerini sigortalattı

Türk Sağlık-Sen'nin sunduğu ferdi kaza sigortası hizmeti kapsamında, 173 sendika üyesinin ailesine toplam 473 bin TL ödeme yapıldı.

Yayınlanma: 24.04.2009 - 08:05
Abone Ol google-news

Türk Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sendikaya üye oldukları anda ferdi kaza sigortası kapsamına alındığı ve bu sigorta için ilave bir ücret ödemediği bildirildi.

Ferdi kaza sigortası kapsamında, herhangi bir kaza sonucu vefat eden memurun ailesine kaza sigortası ödemesi yapıldığı ifade edilen açıklamada, kaza sonucu hayatını kaybeden Türk Sağlık-Sen üyelerinin ailelerine 2003 yılında biner, 2004, 2005, 2006 ve 2007 yıllarında 5 biner, 2008 ve 2009 yıllarında 10 biner TL ödendiği belirtildi.

Açıklamada, Türk Sağlık-Sen'in, 2003 yılından beri sunduğu ferdi kaza sigortası hizmeti kapsamında bugüne kadar 173 üyenin ailesine toplam 473 bin TL ödeme yapıldığına yer verildi.

Açıklamaya göre, memurlar sendikaya üye oldukları gün sigortalanıyor, üyelikten istifa ettikleri gün ise sigorta hakkını kaybediyor.

Uygulamayla sendika üyeleri, birdenbire ve beklenilmeyen bir şekilde oluşan gazların teneffüsünden, yanıklardan ve ani bir hareket neticesinde adale ve sinirlerin incinmesi, burkulması ve kopmasından, yılan ve haşarat sokması neticesinde meydana gelen zehirlenmelerden, ısırılma neticesinde meydana gelen kuduzdan mütevellit ölüm ve sakatlıklarda, motosiklet kullanımı, terörist eylemler, deprem riski ve suda boğulmalar sonucu ölüm ya da sürekli sakatlık risklerine karşı sigortalanıyor.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sosyal sendikacılık anlayışı ile üyelerine bu hizmetleri sağladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
''2003 yılından beri üyelerimize ferdi kaza sigortası hizmetini veriyoruz. Geçtiğimiz yıl buna kamu kaskoyu da ekledik. Sosyal sendikacılığımız gereği yaptığımız bu çalışmalardan memurlarımız, bize üye oldukları andan itibaren yararlanmaya başlıyorlar. Biz, onlar adına tüm sigorta işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar kaza sonucu hayatını kaybeden üyelerimizin ailelerine, ferdi kaza sigortası kapsamında hak sahibi oldukları paralarını teslim ettik. Bu sayede bir ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayabildiysek bu bizi mutlu etmiştir. Biz sadece üyelerimizin değil, ailelerinin de yanındayız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler