Irak'taki intihar saldırısında ölü sayısı artıyor

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, bir Şii türbesini hedef alan çifte intihar saldırısında ölü sayısının 60'a çıktığı, yaralı sayısının yaklaşık 125 olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 24.04.2009 - 11:18
Abone Ol google-news

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bugün bir Şii türbesini hedef alan çifte intihar saldırısında ölü ve yaralılar arasında İranlıların da bulunduğu belirtildi. Bir hastane görevlisi, Kazımiye mahallesindeki intihar saldırılarında ölen yaklaşık 60 kişiden 25'inin, yaralı 125 kişiden de 80'inin İranlı olduğunu söyledi. Bağdat'ta cuma namazının hemen öncesinde 2 intihar eylemcisi, İmam Musa El Kazım türbesinin iki kapısının yanında arka arkaya üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirmişti.

Bu arada Başbakan Nuri El Maliki, bombalı saldırıların soruşturulması için askeri bir görev gücü oluşturulması, ayrıca bölgenin güvenliğinin kontrol altına alınması talimatını verdi. İmam Musa El Kazım türbesinde nisan ayı başında bir poşete konulan bombanın infilakı sonucu 7 kişi, ocak ayında kadın kılığına girmiş bir erkeğin düzenlediği intihar saldırısında da yaklaşık 40 kişi ölmüştü.

Irak'ta dün de biri Bağdat, diğeri Diyala olmak üzere iki yerde intihar saldırısı düzenlenmiş, bu saldırılarda 89 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırıların sorumluluğunu şu ana kadar üstlenen olmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler