Dayakçı polise tepkiler büyüyor

Hakkari'de, DTP'lilere yönelik tutuklamaların protesto edildiği gösteride 14 yaşındaki bir çocuğun, polis tarafından dövülerek ağır yaralanması siyasilerin de tepkisine neden oldu.

Yayınlanma: 24.04.2009 - 11:49
Abone Ol google-news

SHP Genel Başkanı Dr. Uğur Cilasun yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü, Hakkari'de cereyan eden olaylar sırasında, bir polis memurunun 14 yaşındaki bir genci ağır bir şekilde darp edip komaya soktuğunu "dehşetle" izlediklerini ifade ederek, söz konusu polisin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Türkiye'de bugün yaşanan terör ve bölücülük ortamını doğuran en belirgin unsurlarından birinin, kamu görevlilerinin yıllardan beri süregelen benzeri davranışları olduğunu söyleyen Cilasun, "Bu davranış sürüncemede bırakılmadan hemen cezalandırılmalıdır. Başka türlü çağdaş bir toplum olma imkanımız bulunmamaktadır" dedi.


"Artık yeter"

ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Haydar İlker de, açıklamasında, çocukların cezaevine gönderildiği, işkence edildiği, sokak ortasında dövüldüğü, öldürüldüğü bir ülkede ne adaletten ne vicdandan ne hukuktan ne de barıştan söz etmenin mümkün olmadığını ifade ederek, "Hakkari'de yaşanan olayların ve ölümün sorumlusu yıllardır uygulanan şiddeti üreten, meşru göstermeye çalışan egemen zihniyet yani devletin ta kendisidir" dedi.

Hukukun şimdiye kadar hep "güçlü olanı" koruduğunu öne sürerek, suçlulular hakkında gerekli işlemin yapılmasını artık talep etmeye gerek görmediklerini belirten İlker, "O yüzden güçsüz olanlara, mağdur olanlara, karşı çıkanlara, bu ülkenin onurlu ve vicdan sahibi insanlarına sesleniyoruz, adalet için çocuklarımız için 'Artık Yeter' deme zamanıdır. Bu topraklarda umudun, güzelliklerinin yeşermesinin, çocuklarımızın özgürce yaşayabilmesinin yolu bu karanlık zihniyeti toprağın yedi kat dibine göndermektir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler