"Kuzey Kore görüşmelere hazır değil"

Kuzey ve Güney Kore'deki temaslarının ardından açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Kuzey kore görüşmelere hazır değil" diyerek, K.Kore yönetimini, 6'lı nükleer görüşmelere katılması konusunda ikna edemediğini söyledi.

Yayınlanma: 24.04.2009 - 15:00
Abone Ol google-news

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey ve Güney Kore'deki temaslarının ardından Rus haber ajansı RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore 6'lı görüşmeleri başlatmaya hazır değil. Ancak Rusya bunun yapılması yönündeki çağrısının, Kuzey Kore yönetimince duyulduğunu ümit ediyor" dedi.

Sergey Lavrov, batının bu krizi bölgede askeri yapılanmanın bahanesi olarak kullanmaması gerektiği uyarısında bulunarak, "Kimsenin, Kuzey Kore'nin müzakere masasına dönmeye ikna edilmesi çabalarını alt üst etmeyeceğini umarım. Bunun da ötesinde, bu durumun bölgede bir silahlanma yarışı, askeri bloklar oluşturma veya füze kalkanları planlarını yoğunlaştırmanın bahanesi olarak kullanmamasını umarım" dedi.

Güney Kore gibi Kuzey Kore'nin de, uydularının Rusya'dan, Rus füzeleriyle fırlatılabileceğini söyleyen Lavrov, "Güney Kore ile bu tip bir işbirliği yapıyoruz. Kuzey Kore ile de benzeri bir işbirliğini yürütmeye hazırız. Bu önerimizin üzerinde çalışılacağını ümit ediyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler