'İki ülke arasındaki güven teyit edildi'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan Savunma Bakanı Korgeneral Sefer Abiyev'i kabulünde, iki ülke arasındaki güvenin teyit edildiği bildirildi.

Yayınlanma: 24.04.2009 - 15:16
Abone Ol google-news

Edinilen bilgiye göre, Azerbaycan Savunma Bakanı Korgeneral Sefer Abiyev kabulde, Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Abiyev'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''kamuoyuna yansıyan şekliyle Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinde sorun çıkmasının mümkün olmadığını, iki ülkenin dost kalacağını'' belirttiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın da ''Türkiye'den, Azerbaycan'ı üzecek, sıkıntıya sokacak davranış beklenmemelidir'' dediği ifade edilirken, görüşmede ''iki ülke arasındaki güvenin teyit edildiği'' bildirildi.

 

Erdoğan, Aspen Atlantik Grubu üyelerini kabul etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Allbright tarafından koordine edilen Aspen Atlantik Grubu üyelerini kabulünde, Türkiye'nin son yıllarda dış politikasına yeni bir boyut daha eklendiğini vurgulayarak, bunun da üçüncü ülkelerin gerek kendi içlerinde, gerekse aralarındaki sorunların çözümünde ''kolaylaştırıcı rol üstlenmesi'' olduğunun altını çizdiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, kabulde, AB üyesi ülkelerin Güney Kıbrıs Rum Kesimi yönetiminin birtakım engelleme çabalarına alet olmaları konusunu da heyetin dikkatine getirerek, eleştiride bulundu. Kabulde, başta AB, NATO ve Türkiye'nin komşuları ile ilişkileri olmak üzere, AB süreci, Ermenistan ile ilişkiler, Kıbrıs sorunu, G-20 ve enerji konularındaki son gelişmeler değerlendirildi.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Allbright'ın koordinatörlüğündeki heyette, İzlanda, İtalya, İsveç, Meksika, Kanada, Rusya, Macaristan, İspanya, İngiltere, Hollanda ve Fransa gibi ülkelerin dışişleri bakanları yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler