Çivi:2 milyondan fazla kişi mağdur

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi KEY hesaplarında alacağı olmasına rağmen kimlik numarası eksik olması nedeniyle 2 milyonun üzerindeki hak sahibine ödeme yapılamadığına dikkat çekerek, bu sorunun çözülmesi için, kurumların Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ndan onay beklediğini söyledi.

Yayınlanma: 16.08.2008 - 13:44
Abone Ol google-news

Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, KEY hesaplarında alacağı gözükmesine rağmen ilgili kurumlarca Emlak Bankası’na kimlik numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılmadığını ifade ederek, hak sahiplerinin itiraz etmeleri halinde sadece bu eksikliğin giderilerek ödeme yapılması için üç aylık bir sürenin geçmesi gerektiğini söyledi.

'2 Milyondan fazla hak sahibi mağdur edildi'

Bu süre içinde 2 milyonun üzerinde hak sahibinin mağdur edileceğinin altını çizen Çivi, şunları kaydetti: “Bu sorunun kısa sürede çözülmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çalışma yaptığı, Ziraat Bankası’nın da şubelerine bu konu ile ilgili yazı gönderdiği bilgisini aldık. Buna göre, sigorta sicili ile bağlı bulundukları sigorta il müdürlüklerine başvuran her bir hak sahibi için belirlenecek tanıtım şifreleri Ziraat Bankası’na bildirilecek. Hak sahipleri kendilerine de verilecek bu şifrelerle Ziraat Bankası şubelerine başvurarak KEY’lerini alacaklar. Ancak ödemelerin yapılabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu ve Ziraat Bankası Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ndan onay bekliyor.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler