Ekonomik kriz hayvanları da vurdu

ABD'de yaşanan ekonomik durgunluğun son kurbanları New York'un tarihi hayvanat bahçesi Bronx Zoo'nun hayvanları oldu. Bronx Zoo hayvanat bahçesi yönetimi, hayvanat bahçesinde bulunan yüzlerce hayvanı bakım giderlerini karşılayamadıkları gerekçesiyle ABD'nin çeşitli eyaletlerinde bulunan başka hayvanat bahçelerine gönderme kararı aldılar.

Yayınlanma: 25.04.2009 - 08:28
Abone Ol google-news

114 yıl önce açılan Bronx Zoo hayvanat bahçesi, tarihinin en büyük bütçe açığını kapatmak için, bünyesindeki dört ayrı hayvan sergi merkezini de kapatma kararı aldı. Dün, New York belediyesi, Kültürel Etkinlikle Komitesine, yaşanan ekonomik sıkıntı yüzünden bazı kısıtlamalara gideceklerini tebliğ eden hayvanat bahçesi yetkilileri, bütçe açıklarının 15 milyon doları bulduğunu belirttiler.

Tarihi hayvanat bahçesini işleten kurum Wildlife Conservation Society'nin başkan yardımcısı Bob Cook, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bronx hayvanat bahçesinin dört bölümünü kapatma kararı aldıklarını belirterek, hayvanat bahçesinde bulunan hayvan sayısını bütçe açığını kapatmak amacıyla azaltacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan New York Belediyesi Meclis Üyesi Demokrat Partili Domenic Recchia, ''Hayvanat bahçesi yöneticileri ekonomik durgunluk süresince daimi olarak bu hayvanların gönderilmesi kararını bize bildirdiler. Tabi çok şaşırdık. Yüzlerce hayvan gönderilecek, bu durum beklentilerimizin ötesinde son derece ciddi'' diye konuştu.

 

Yönetim hayvanaları işten attı

Yılda 2.1 milyon kişinin gezdiği tarihi Bronx hayvanat bahçesi yönetiminin aldığı karar bir çok doğa dostu ve hayvansever örgüt tarafından da tepki gördü. Amerikan medyası da konuyla ilgili haber başlıklarında hayvanat bahçesi yönetimini alaya alarak şu başlıkları kullandı:
''İşten çıkartma operasyonları Wall Street'den Bronx Hayvanat Bahçesine taşındı.'', ''Yönetim hayvanları işten attı'', ''Bütçe açığını zavallı hayvanları işten atarak kapatacaklar'', ''Kriz New York'ta hayvanları da vurdu, insanlardan sonra hayvanlar da işsiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler