Cumhuriyet Mitingleri DTP'yi çark ettirdi

DTP'ye yönelik operasyonları protesto etmek için 17 Mayıs'ta Türkiye'nin her tarafından Ankara'ya yürüyüş kararı alan DTP, aynı gün Cumhuriyet Mitingi yapılacak olması nedeniyle eylem tarihini değiştirdi. DTP Parti Meclisi 17 Mayıs'ta Ankara'ya yürüyüş yerine 24 Mayıs'ta İstanbul ve Van'da iki ayrı miting yapma kararı aldı.

Yayınlanma: 25.04.2009 - 13:04
Abone Ol google-news

DTP Parti Meclisi toplantısının ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde, Parti Meclisi'nin dün yaptığı toplantıda son siyasal süreci değerlendirdiği kaydedildi. DTP'nin 29 Mart seçimlerinden büyük başarıyla çıktığı ve bunun iç ve dış kamuoyunda önemli bir aktör haline gelmesine neden olduğu vurgulanan sonuç bildirgesinde, son günlerdeki operasyonlara da dikkat çekildi. Bildirgede

"Partimize yönelik bu siyasi operasyonların AKP'nin barış ve kardeşlik söylemlerinin arkasına gizlenen gerçek yüzünü açığa çıkardığını kaydeden Meclisimiz, bu operasyonların aynı zamanda barışa ve demokrasiye darbe olduğunu dile getirmiştir. Parti meclisimiz, operasyonların PKK'nin 1 Hazirana kadar çatışmasızlık kararı ilan etmesinin hemen sonrasına denk gelmesinin tesadüf olmadığını, AKP'nin tercihini bir kez daha barış yerine savaştan yana kullandığını değerlendirmiştir." denildi.

 

"Aktif siyasetin dışında kalanlarla görüşülecek"

Parti Meclisi'nin önümüzdeki seçimlerde yüzde 10 barajını aşmayı önüne hedef olarak koyduğu belirtilen bildirgede, şöyle denildi:
"Tüm demokrasi güçlerini DTP çatısı altına çağıran Meclisimiz, Eşbaşkanlarımızın HEP'ten bu yana aynı gelenekteki partilerde yer almış ancak şu an aktif siyasetin dışında bulunan kişilerle görüşmeler yapmasını kararlaştırmıştır. İlki 26 Nisan Pazar günü Ankara'da yapılacak olan bu toplantıların daha sonra İstanbul, Diyarbakır ve bir çok ilde devam etmesi benimsenmiştir."

 

Eylem tarihi değişti

Sonuç bildirgesinde daha önce 17 Mayıs olarak duyurulan eylem tarihinin değiştirildiği de kaydedildi. PM toplantısında aynı gün Ankara'da Cumhuriyet mitingi yapılacak olmasının değerlendirildiği ifade edilen açıklamada "Parti Meclisimiz, aynı gün Ankara'da Cumhuriyet mitingi düzenlenecek olmasını da değerlendirerek, 'DTP'yi susturma, silahları sustur; çatışmasızlığa cevap ver' şiarıyla düzenleyeceğimiz yürüyüşle vereceğimiz demokrasi ve barış mesajlarımızın tartışılma zemininin kalmayacağından yola çıkarak yürüyüşün niteliğini ve tarihini değiştirmiştir. Meclisimiz, 'Ankara Yürüyüşü' yerine, barışın tüm Türkiye'nin ortak talebi olduğuna dikkat çekmek amacıyla 24 Mayıs'ta İstanbul ve Van'da iki ayrı miting düzenlenmesini uygun görmüştür. Parti meclisimiz, ayrıca, Hakkari'de 14 yaşındaki Seyfi Turan adlı çocuğun özel harekatçı bir polis tarafından linç edilmeye çalışılmasını şiddetle kınamış, DTP olarak olayın peşini bırakmama ve AKP'den bunun hesabını sormak için demokratik direnişimizi sürdürme kararlılığını dile getirmiştir." denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler