"Batılıların bize attığı kıyım iftirası doğru değildir"

Yazar Turgut Özakman, 1915 olaylarına ilişkin olarak Türk tarihinde ırkçılığın bulunmadığını ifade ederek, ''Bunlar bizim içimize şırınga edilen şeyler. Gençler için söylüyorum. Biliniz ki batılıların bize attığı bu kıyım iftirası kesinlikle doğru değildir'' diye konuştu.

Yayınlanma: 25.04.2009 - 13:20
Abone Ol google-news

Yazar Turgut Özakman, Türk Eğitim Vakfınca düzenlenen ''Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, gençlere seslenerek, Cumhuriyet değerlerini savunmak gençlerin siyaset yapmalarını istedi.

Atatürk'ün dünyada emperyalist devletlere karşı mücadele eden birçok kişiye öncülük yaptığını, yabancılar tarafından örnek alındığını ancak Türk gençleri tarafından yeterince tanınmadığını öne süren Özakman, ''Çocuklarımıza Atatürk'ün, Cumhuriyet'in ve laikliğin nasıl nimetler olduğunu anlatamadık. Osmanlı'dan çökmüş bir miras kaldığını, Cumhuriyet'in ne şartlarda kurulduğunu anlatamadık'' dedi.

Özakman, Türkiye'de ''laikliği, dinsizlik zanneden milyonlarca insan bulunduğunu'' ifade ederek, bunun yanlış bir düşünce olduğunun Cumhuriyet kurumlarınca topluma anlatılması gerektiğini, ancak Cumhuriyet kurumlarının bu düşünceye karşı bir hareket tarzı belirlemediğini savundu.

Atatürk'ün Cumhuriyeti topluma tanıtmak için ''Halkevlerini'' kurduğunu, 1952 yılında ise Halkevlerinin kapatıldığını anlatan Özakman, ''Halkevlerini kapatmak Türk kültürüne yapılmış en acımasız darbedir. Köylüyü uyandırmazsan ebediyen Ortaçağ'da kalırsın. Atatürk, Ortaçağ karanlığını aşmak için Halkevlerini, Köy Enstitülerini kurmuştu. Köylüyü çağa katmak demek, yönetime katmak demektir'' diye konuştu.

Türkiye'de halen ''halkın uyanmasını istemeyen odaklar bulunduğunu'' öne süren Özakman, Türkiye'nin dünyanın en borçlu ülkesi olduğunu, ''Maliye Bakanlığının en önemli görevinin de borçlar için ödenen günlük faiz miktarı kadar parayı bulup, hak edenlerin hesabına yatırmak'' olduğunu kaydetti.

Özakman, son yıllarda Cumhuriyet tarihinin ve Atatürk'ün aleyhinde çok sayıda eser basıldığına da işaret ederek, bunların bir çoğunun ''yalan tarih'' olduğunu, evinde bu yayınlardan çok sayıda bulunduğunu ve bu yayınların yabancı güçlerce finanse edildiğini savundu.

Turgut Özakman, ''Evimde sahte tarihler var. Bir gün polis evi basarsa hangi taraftan olduğumu anlayamayacak. Bu kitapların içinde tek doğru olan şey, kitabı yazan kişinin adı ve soyadı'' dedi.

 

1915 olayları

1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına da değinen Özakman, ABD Başkanı Barack Obama'nın konu hakkında yanlış bilgilendirildiğini, Ermeni iddiaları hakkında hiçbir bilgisi olmadığını belirtti.

Osmanlı İmparatorluğu'nda 1914'de Doğu Anadolu'da 77 Rus okulunun bulunduğunu, bunun sonraki yıllarda 1915 olaylarının yaşanmasının nedenlerini açıklayabileceğini kaydeden Özakman, aynı yıllarda 450 misyoner okulunun da bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:
''Bizim tarihimizde ırkçılık da yok, kıyım da yok. Bunlar bize yakıştırılan şeyler, bizim içimize şırınga edilen şeyler. Gençler için söylüyorum, biliniz ki Batılıların bize attığı bu kıyım iftirası kesinlikle doğru değildir. Küçücük bir kuşkum olsaydı, burada af dilerdim. Ama bireysel cinayetler var. Osmanlı da bunun gereklerini yapmıştır. Bunlar kıyım değildir. Bireysel cinayetlerin alasını Ermeniler yaptı. Ama Türkiye, zafere ulaşmayla bütün bunları unuttu. Ermeni sorununu kimseye öğretmek istemedik. Çünkü bu sorunu biz tarihe havale etmiştik. Onu öğretmemiş olmak, bizim zaafımız değil, tam tersine şerefliliğimizdir, üstünlüğümüz ve asaletimizdir. Ama şimdi öğrenmemiz gerekiyor.''

Gençlere özellikle tarih konusunda yanlış ve eksik bilgiler verildiğine işaret eden Özakman, cumhuriyetin gerekçelerini anlatmakta ihmallerin yapıldığını belirterek, kızmak yerine doğruları öğretmek zorunluluğunun bulunduğunu vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler