Pakistan göçmen faciası için ekip gönderiyor

Pakistan Federal Araştırma Ajansı (FIA), çok sayıda kaçak göçmenin öldüğü Küçükçekmece olayında, ölen veya yaralanan Pakistanlıların kimliğini belirlemek üzere bu hafta Türkiye’ye bir ekip göndereceği belirtti. Bu sırada Türkiye, 261 kaçak Pakistanlı’yı daha sınır dışı etti.

Yayınlanma: 17.08.2008 - 08:06
Abone Ol google-news

Pakistan, göçmen faciası için bu hafta Türkiye’ye bir ekip gönderiyor. Pakistan Federal Araştırma Ajansı (FIA), çok sayıda kaçak göçmenin öldüğü Küçükçekmece olayında ölen veya yaralanan Pakistanlıların kimliğini belirlemek üzere bu hafta Türkiye’ye bir ekip göndereceği bildirildi. Türkiye’ye gönderilecek ekip başında yer alacak FİA üst düzey yetkilisi Hüseyin Asgar, Pakistan basınında yansıtılan açıklamalarında İran ve Türkiye üzerinden Yunanistan’a gitmek üzere konteynıra bindirilen 145 kadar göçmenden 12’sinin havasızlıktan öldüğüne dikkat çekti. Bu arada, konteynırda ölen üç genç Pakistanlının naaşlarının Pakistan’daki ailelerine teslim edildiği de belirtildi. Bu üç kişinin ailelerinin, ölen yakınlarını, Türk yetkililerince gönderilen ve Pakistan basınında yer alan fotoğraflarından tanıyarak FİA ile temas kurdukları bildirildi.

Öte yandan Türkiye, ele geçirilen kaçak Pakistanlıları sınır dışı etmeyi sürdürüyor. Son olarak da 261 kaçak Pakistanlı, Pakistan Hava Yolları şirketine ait iki ayrı uçakla ülkelerine gönderildi. Sınır dışı edilen Pakistanlıların arasında 14-15 yaşlarında 40 kadar çocuğun da bulunduğu kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler