TBMM internet sitesini yeniledi

Türkiye Büyük Millet Meclisi internet sitesini yeniledi. 23 Nisan'da 89'ncu kuruluş yıldönümünü kutlayan TBMM, 16 Mayıs'tan başlayacak ve önümüzdeki yıl 23 Nisan'da sona erecek olan 90'ncı yıl kutlamalarına da yeni sitesinde yer verdi. Sitede ayrıca "TBMM'ye Sanal Tur" adı altında Meclis yerleşkesinin uydu görüntüleri ile Genel Kurul salonu ve Meclis'in diğer birimlerinin fotoğrafları da yer aldı.

Yayınlanma: 26.04.2009 - 10:40
Abone Ol google-news

Kuruluşunun 89'ncu yıldönümünü kutlayan TBMM, 90'ncı kuruluş yıldönümü hazırlıklarını Mayıs ayında başlatmaya hazırlanırken, "www.tbmm.gov.tr" adresli internet sitesinde de önemli yenilikler yaptı. İnternet sitesini tümüyle değiştiren TBMM sitesinin anasayfasında yine milletvekilleri, siyasi partilerin sandalye sayısı, gelen tasarı ve teklifler, yazılı ve sözlü soru önergeleri, kanunlar, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın mesaj ve açıklamaları, komisyonlar, Genel Kurul tutanakları yer aldı.
 

90'ncı yıl etkinlikleri

TBMM'nin yeni internet sitesinde "Milli Egemenlik Sitesi" adıyla 90'ncı yıldönümü etkinliklerine yer verildi. Sitede 90'ncı yıl kutlamalarına ilişkin verilen özet bilgide, TBMM'nın 90'ncı yıldönümünün 2010 yılında kutlanacağını belirtilerek şöyle denildi:
"16 Mayıs 1919'dan itibaren 23 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisinin açılışına kadar olan dönemdeki Amasya, Erzurum, Sivas Kongreleri gibi Milli Mücadelenin önemli olaylarının 90. yıl dönümlerinin de 2009 yılı içerisinde bir dizi etkinlikle kutlanmasının TBMM'nin 90. yıldönümü kutlamalarını daha anlamlı kılacağı düşünülmektedir. Böylece, dünyada bir eşi daha bulunmayan Türk Milli Mücadele Döneminin, Türk Gençliğine bir kez daha hatırlatılarak Milli Egemenlik İlkesinin genç kuşaklar tarafından en iyi şekilde özümsenmesi ve geleceğe coşkuyla aktarılması mümkün olabilecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 2010 yılındaki 90. açılış yıldönümünü ve Türk Milli Mücadele Döneminin önemli tarihi olaylarının 90. yıl dönümlerini kapsayacak söz konusu etkinlikler, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının desteğinde kamu ve özel bütün Kurumlarımızın işbirliğiyle ve Halkımızın da coşkulu bir şekilde katılımının sağlanmasıyla koordinasyon içerisinde gerçekleştirilebilecektir. Bu amaçla, 2 Şubat 2009 tarihinde TBMM Başkanı Sayın Köksal TOPTAN'ın himayelerinde; TBMM, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TRT Genel Müdürlüğünün üst düzey yetkilileri ile Ankara, Samsun, Amasya, Erzurum ve Sivas Valilerinin katılımıyla bir değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Bu toplantıda belirlenen görüş ve öneriler doğrultusunda bir Yürütme Kurulu oluşturulmuştur. Yürütme Kurulu tarafından belirlenen program çerçevesinde; 16 Mayıs 2009 tarihinden itibaren TBMM ve Valiliklerce 90. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek bütün etkinlikler, kamu ve özel medya kuruluşları tarafından ve TBMM web sitelerinden kamuoyuna duyurulacaktır."
 

TBMM'ye sanal tur

TBMM'nin yenilenen internet sitesinde Meclis yerleşkesinin uydu görüntülerine de yer verildi. "TBMM Sanal Tur" isimli bölümde Meclis'in havadan görüntülerinin yanı sıra yine Genel Kurul salonu, Meclis Bahçesi, Meclis Başkanlığı, komisyonlar, Çankaya ve Dikmen giriş kapıları, iktidar ve muhalefet kulisleri ve diğer birimler müzik eşliğinde tanıtılıyor. Kitap şeklinde hazırlanan TBMM Katalogu bölümünde ise TBMM öncesi, TBMM'ye doğru, politik ortam, Bugünkü TBMM, görev ve sorumluluklar, Başkanlık Divanı, Danışma Kurulu, Komisyonların görevleri gibi konular yer alıyor. TBMM'nin yeni sitesinde TRT 3'ten yayın yapan Meclis TV'nin çalışmalarını da izlemek mümkün olabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon