Krize rağmen lüksten vazgeçmiyor

Krizin anavatanı ABD, lüks tüketimden vazgeçmiyor. Yaşanan derin ekonomik durgunluğa rağmen, lüks ürünlerin sergilendiği fuar ziyaretçi akınına uğruyor. Özel uçağınıza 5 bin dolarlık Hint ipeği yolluğunuzdan geçerek gitmek, saatin kaç olduğunu ise 60 bin dolarlık kol saatinizden öğrenmek istiyorsanız bu fuarlar tam size göre.

Yayınlanma: 26.04.2009 - 13:08
Abone Ol google-news

ABD'de yaşanan ekonomik durgunluğa rağmen,‭ ‬lüks‭ ‬tüketim hız kesmiyor.‭ ‬ABD'de sadece‭ ‬zenginlere yönelik lüks ürünlerin tanıtıldığı fuarlar ziyaretçi akına uğruyor. Önümüzdeki aylarda‭ ‬ABD'nin çeşitli eyaletlerinde‭ ‬yapılacak‭ ‬çeşitli lüks ürünlerin tanıtımlarının‭ ‬yapıldığı fuarlara katılan firma sayısında her hangi bir azalma meydana gelmediği, lüks yaşam ürünlerinin sergilendiği fuarlara olan yoğun ilginin, zengin Amerikalıların krize rağmen lüks tüketiminden vazgeçmediğinin bir göstergesi olduğu öne sürüldü.

 

Lüks hayat fuarına ziyaretçi akını

Chicago kentinde bu yıl ilk kez düzenlenen‭ ‬lüks ürünlerin sergilendiği ''‬Luxury Living Expo‭‬'' (Lüks Yaşam‭ ‬Fuarı‭) fuarı ‬büyük ilgi gördü.‭ ‬Önceki gün,‭ ‬Chicago kentinin‭ ‬Donald E.‭ ‬Stephens Sergi Merkezi'nde açılan fuara lüks ürünler üreten çeşitli firmalar katıldı. Fuarı düzenleyen‭ ‬Transworld Exhibits firmasının CEO'su‭ ‬Joe Thaler,‭ ‬ilk kez açılan Lüks hayat fuarında ekonomik durgunluktan yorulan insanlara bir nefes aldırmayı amaçladıklarını belirterek‬,‭ "‬Lüks hayat fuarında herkes için bir şeyler var.‭ ‬Fuarı gezenler lüks hayat tüketim ürünlerini‭ ‬satın alamasalar da‭ ‬tanıma ve bir süre için en lüksü yaşama fırsatını bulacaklar‭" ‬dedi.‭ ‬

Fuarda‭ ‬segilenen Lüks yaşam ürünleri arasında‭ ‬Porche,‭ ‬Ferrari,‭ ‬Maserati,‭ ‬Lamborghini‭ ‬ve Bentley marka otomobiller,‭ ‬antika otomobiller‭‬,‭ ‬özel imalat pahalı mücevherler,‭ ‬iç ve dış dekorasyon malzemeleri,‭ ‬özel yapım purolar ve çeşitli özel‭ ‬imal edilmiş lüks tüketim ürünleri sergileniyor.‭ ‬Fuarda,‭ ‬Kanye West Platin kol saatleri‭ ‬22 bin‭-‬60 bin,‭ ‬antika Ferrari‭ ‬229 bin‭‬,‭ ‬Hint ipeği yolluk‭ ‬5,8 bin‬, Marquis Jet‭ ‬firması tarafından kiralanan özel uçak‭ ‬25‭ ‬saatliğine‭ ‬132 bin‭ ‬dolardan alıcı bulan ürünlerden bazıları...

Fuar organizatörü‭ ‬Steve Braverman‭ "bu fikir geçtiğimiz yıl ortaya‭ ‬çıktı o zaman iyi fikirdi‭‬,‭ ‬ülkenin ekonomik durgunluk içerisine gireceğini asla tahmin edemedik.‭ ‬Ekonomik kriz olunca sergiye katılan‭ ‬firmalara indirim yaptık,‭ ‬bilet fiyatlarını ucuzlattık.‭ ‬Gelen ziyaretçi sayısından memnunuz bu yıl‭ ‬15‭ ‬bin kişinin fuarı gezmesini hedefliyoruz‭'' ‬dedi.


Ada almak istiyorsanız bu fuara gidin

ABD'de sadece‭ ‬zenginlerin pahalı zevklerine‭ ‬yönelik fuarlar‭ ‬,‭ ‬ülkede yaşanan‭ ‬ekonomik durgunluğa‭ ‬rağmen‭ ‬hız kesmeden devam ediyor.‭ ‬Sadece‭ ‬kaymak tabakaya hitap eden fuarlar şunlar:
''‬Global Luxury Expo'', her yıl‭ ‬Aralık ayında Las Vegas'ta düzenleniyor fuarda‭ ‬her türlü lüks tüketim ürünü sergileniyor,‭ ‬her yıl özel‭ ‬uçak ve özel ada satın almak isteyen zenginlerin akınına uğruyor.
''Men's Luxury Experience'' fuarı ise sadece zengin erkekler yönelik lüks ürünlerinin tanıtıldığı fuar.
''Virtual Travel Expo'' fuarında ise sadece zenginler için özel ve pahalı seyahatler düzenleyen Turizm acentaları her yıl bir araya geliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler