Ekonomiye darbe

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul Akay, memura ek ödeme verilmesini olumlu karşıladıklarını, ancak ek ödemenin toplu görüşmenin başladığı tarih olan 15 Ağustos'tan itibaren ödenmesini ise zamanlama açısından yanlış bulduklarını söyledi. Akay, "Ağustos'tan itibaren geçerli olacak ek ödeme kararı, memur sendikacılığına indirilen öldürücü bir darbe niteliğinde" dedi.

Yayınlanma: 17.08.2008 - 10:28
Abone Ol google-news

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı (BASK) Resul Akay, memura ek ödeme verilmesini olumlu karşıladıklarını, ancak ek ödemenin 15 Ağustos’tan itibaren yapılmasını ise zamanlama olarak yanlış bulduklarını söyleyerek zamanlamayı, “Ölümcül bir darbe” olarak nitelendirdi. Akay, kamu görevlilerine 103 ile 264 YTL arasında ek ödeme verilmesini olumlu karşıladıklarını belirterek, “Buna karşın ek ödemenin toplu görüşmenin başladığı tarih olan 15 Ağustos’tan itibaren ödenmesi zamanlama olarak yanlış” dedi. Sendikaların demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu ifade eden Akay, Türkiye’deki demokrasi açığının her geçen gün büyüdüğünü ve memur sendikacılığının “ehil olmayan ellerde” ziyan olduğunu savundu. Akay, “Hükümetin 15 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak ek ödeme kararı ise memur sendikacılığına indirilen öldürücü bir darbe niteliğinde. Toplu görüşmeleri ısrarla sürdürmek isteyen sendikaların bu komediyi ciddi bir yapım gibi izlemelerini manidar bulmaktayız. Altı yıldır kamu görevlileri adına yeni kazanımlar elde edilemediği gibi, kazanılmış haklar dahi korunamadı” diye konuştu.

Ek ödemenin hükümet tarafından tek yanlı olarak belirlenmesinin yasal olmadığını kaydeden Akay, ayrıca sosyal diyalog sürecinin ve toplu görüşme masasına oturan sendikaların “Hiçe sayıldığını” vurguladı. Akay, “Hükümet bu tutumuyla sendikalara; ‘memur maaşlarını sizlerle belirlemek zorunda değilim, memura maaş zammı yapacaksam ben yaparım’ diyerek toplu görüşme masasındaki sendikaları konu mankeni konumuna düşürmüştür” dedi.

Sendikaların bu tavrı görmezlikten ve duymazlıktan gelerek ısrarla masada kalmak istemelerini anlamakta güçlük çektiğini dile getiren Akay, ek ödeme kararı ile masanın sabote edildiğini söyledi. Sendikaların masadan çekilmelerini isteyen Akay, “Masada oturma ısrarını sürdürmek, Hükümetin tek yanlı ücret belirleme anlayışını onaylamaktır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler