Döner sermaye emekliliğe yansıyacak

Türk Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı ile yapılan Kurum İdari Kurul Toplantısı sonucunda, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması için çalışma yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Yayınlanma: 27.04.2009 - 08:45
Abone Ol google-news

Türk Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, döner sermaye gelirlerinin emekli aylığına yansıtılması için 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu'nun 15. maddesinde değişiklik yapılmak üzere yasal düzenleme yapılacağı ifade edildi.

Kurum İdari Kurul Toplantısı'nda, Sağlık Bakanlığı tarafından vekil ebe ve hemşireler ile 4/C'li personele de döner sermaye ödemesi için düzenleme yapılmasının benimsendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Yasal düzenleme Maliye Bakanlığı'nca çıkarılacak torba yasaya eklenerek yürürlüğe girecek. Kurulda ayrıca, Aile Hekimliği Sistemi ile düşük döner sermayeye mahkum edilen toplum sağlığı merkezlerinde çalışanların döner sermaye oranlarının da yükseltilmesi kararlaştırıldı.

Toplantı sonucunda sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için de önemli bir adım atıldı. Toplantıdan çıkan karara göre, sözleşmeli personellerin statü farklılığı ortadan kaldırılacak. Belli bir süre görev yapan sözleşmeli personelin kadroya geçirilerek atamalarının rotasyon usulü ile yapılması yönünde gerekli düzenlemenin yapılması için bir yasa taslağı hazırlanacak. Ayrıca 4924'lü sözleşmeli personele de eş durumu ve mazeret tayinleri hakkı da kısa zamanda verilecek.

Toplantıda ayrıca, sözleşmeli personelin 1 aydan fazla sürecek kurslara katılmaları da benimsendi. Sağlık Bakanlığı'nda görevli hizmetli ve şoför personelin memur veya Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni kadrolarına geçirilmeleri konusunda karar alındı. Hizmetli ve şoför olarak görev yapan personelin memur veya Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenliği kadrosuna geçirilmeleri için 2009 yılı içinde görevde yükselme sınavı yapılacak. Sınav için bölgesel eğitim programları düzenlenecek.''

Resmi tatil ve bayram tatillerinde nöbet tutan personel için nöbet ücretlerinin veya izinlerin artırılması için çalışma yapılması kararı alındığı da belirtilen açıklamada, ''Resmi ve bayram tatili günlerinde tutulan nöbetler için personele ödenen nöbet ücreti ve izin süresinin yüzde 50 oranında arttırılması hususu Tam Gün Yasa Tasarısı'na ilave edilecek'' denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon