"Haberal, karar çıkmadan suçlu ilan ediliyor"

Başkent Üniversitesi Mütevelli Kurulu yayımladığı duyuruda, ortada yargı kararı bulunmadan Rektör Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın suçlu ilan edildiğini, rektörün ve üniversitenin onuruyla oynandığını belirtti. Duyuruda, "Bu suçu işleyenlerin ve müfterilerin sonuna kadar takipçisi olacağız" denildi.

Yayınlanma: 27.04.2009 - 12:55
Abone Ol google-news

Başkent Üniversitesi Mütevelli Kurulu, Rektör Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın tutuklanmasıyla sonuçlanan süreçte bazı basın organları ve siyasiler tarafından suçlu ilan edildiğini, kendisinin ve üniversitenin onuruyla oynandığı belirtilerek, "Bu suçu işleyenlerden hesap sorulması için Cumhuriyetimizin savcılarını göreve davet ediyoruz" ihbarında bulundu.

Başkent Üniversitesi Mütevelli Kurulu Kamuoyu Duyurusu'nda, Prof.Dr. Haberal'a 2000 yılında çoğunluk partileri tarafından 10'uncu Cumhurbaşkanlığı önerildiği hatırlatılarak şöyle denildi:

"Çözümün mutlaka parlamento içinden aranmasını, yeni Cumhurbaşkanının parlamenterler arasından seçilmesinin parlamentoya saygının gereği olduğunu belirtip, erdemlilik, demokrasi örneği verip öneriyi bütün nezaketi ile yazıl olarak geri çeviren sayın rektörümüz, talihin ne garip oluşumu ki bugün utanç verici ve kabul edilemez biçimde silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanmaktadır"

Ulusal ve uluslararası bir değer olan Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın önce ev ve çalışma odalarının insanlık onurunu zedeleyen bir ithamla arandığı, kendisinin onur kırıcı biçimde gözaltına alındığı, adil yargılama kuralları hiçe sayılarak dört gün gözaltı, Emniyet ve Savcılık sorgusu ile bitap düşürüldükten sonra sabaha karşı hakim huzuruna çıkartıldığı ve tutuklu yargılanmasına karar verildiği belirtilen duyuruda şunlar kaydedildi:

"Tutuklama gerekçesi ne üniversitemizi ne Mütevelli Kurulumuzu ne de kamuoyunu tatmin etmemiştir. Ortada yargı kararı bulunmadan maalesef bazı basın organları ve bazı siyasiler tarafından suçlu ilan edilerek gerek sayın rektörümüzün ve gerekse üniversitemizin onuru ile oynanmıştır. Bu suçu işleyenlerin ve müfterilerin sonuna kadar takipçisi olacağız."

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yaptığı son konuşmadan "Yargı siyasi düşüncelerle kuşatılmış, mahkeme hakimlerinden önce bir kısım medya ve siyaset dünyasının bazı isimlerinden oluşan yargıçlar kararlarını vermiş, sorgulama yapan mahkemenin tutuklama kararından saatler öncesi kararın verildiğini kamuoyuna duyurmuşlardır" alıntısı yapılan duyuruda, güvenlik güçlerinin Prof.Dr.Haberal'ı sorgulamasından önce bununla ilgili soru ve yanıtların yayınlandığı belirtildi.

Mütevelli Kurulu, "İlgili siyasiler de dahil bu suçluların cezalandırılması ve suçların temadi etmesinin önlenmesi için Cumhuriyetimizin savcılarını göreve davet etmekteyiz. Bu beyanlarımız ihbar kabul edilmelidir" dedi.

Başkent Üniversitesi Mütevelli Kurulu, reva görülen bu zor koşullara rağmen tüm eğitim ve sağlık kurumlarının, eskiden olduğu gibi Rektör Prof.Dr.Mehmet Haberal'ın ilkelerine uygun biçimde "yirmidört saat yedi gün" sloganıyla hizmete devam ettiklerini bildirdi. Açıklamada şöyle denildi:

"Başkent Üniversitesi Mütevelli Kurulu olarak biz de yaralıyız. Ancak bu yarayı yüreğimizde taşıyacağız. Tüm yaşamını hastalarına, eğitime ve ülkesine adayan, Atatürk devrimlerinin sarsılmaz savunucusu rektörümüz Sayın Prof.Dr.Mehmet Haberal özgürlüğüne kavuşacak ve onurumuzu zedeleyen ithamdan kurtulacak, başı dik onur ve gururla görevine dönecektir. Başkent Üniversitesi Mütevelli Kurulu olarak o güne kadar tüm hak ve hukukunun her türlü yasal ortamda sonuna adar savunucusu ve takipçisi olacağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler