"Başbakan, Azeri kadın milletvekillerini üzdü"

MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Azerbaycan'lı kadın parlamenterlerin görüşmelerini, 'fitne unsuru' olarak nitelendirdiğini hatırlattı. Bal, ''Başbakanın beyanları kadın parlamenterleri üzmüştür. Kimse, fitne fesat peşinde değildir'' dedi.

Yayınlanma: 27.04.2009 - 13:33
Abone Ol google-news

MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 2 yıldır İsviçre'nin arabuluculuğu ile yürütülen Türkiye-Ermenistan görüşmelerinin, Türkiye ve Azerbaycan kamuoyunda özel bir dikkatle takip edildiğini söyledi.

Şenol Bal, iki kardeş toplumun birbirlerine karşı, doğru olmaması muhtemel dedikodular yüzünden, husumet beslemeleri ve güven bunalımı oluşmasını kimsenin arzu etmeyeceğini dile getirerek, tamamen iyi niyetle, Azerbaycan Milli Meclisi üyesi kadın parlamenterlerden oluşan bir heyeti, yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için Türkiye'ye davet ettiğini kaydetti.

Heyeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın da aralarında bulunduğu bazı devlet yetkilileriyle görüştürdüğünü ifade eden Bal, ''Ancak, Sayın Başbakandan randevu talebimize, tüm ısrarlarıma rağmen maalesef cevap alamadım. Dolayısıyla Başbakanla görüşme gerçekleşmedi'' diye konuştu.

MHP'li Bal, şöyle konuştu:

''Sayın Başbakan, Meclis grubu toplantısında ve partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında, Azerbaycan'dan gelenleri ve görüşmeleri, 'fitne unsuru' olarak nitelendirmiştir. Bunun neresinde fitne vardır? Doğrusu çok merak ediyorum. Gelen heyet, kendi toplumlarının düşünce ve görüşlerini gayet açık bir şekilde ortaya koydular. Görüşmelerinde ve basına verdikleri mülakatlarda, iki ülke arasındaki kardeşlik, dostluk, güven, saygı ve sevgi temaları işlendi. Bu konuların hangisi fitne? Başbakan, bunu izah etmeli.

Başbakanın bu beyanları Azerbaycan'lı kadın parlamenterleri üzmüş ve bu, Azerbaycan toplumuna da sirayet etmiştir. Başbakan, kuruntularından ve vehimlerinden kurtulmalıdır. Kimse, fitne fesat peşinde değildir.''

 

"Başbakanı öfke nöbetlerine mi maruz bırakıyor?"

Şenol Bal, Başbakanın böyle beyanlarda bulunmasının sebebini anlayamadıklarını söyledi. ''Yoksa gizledikleri ve duyulmasını istemedikleri, kapalı kapılar arkasında kotarılmış konuların açığa çıkması, Başbakanı böyle öfke nöbetlerine mi maruz bırakıyor?'' diyen Bal, Başbakan Erdoğan'ın bu üslubunun, iki toplum arasında yeni kırgınlık ve küskünlüklerin sebebi olacağını iddia etti.

MHP'li Bal, Başbakan Erdoğan'a şöyle seslendi:

''İlan ettiğiniz, parafladığınız yeni yol haritasında, sınır kapısının kapatılmasına sebep olan dağlık Karabağ ve işgal altındaki Azerbaycan toprakları meselesinin yer almaması ve bu konuların Minsk grubuna tamamen terk edilmiş olması, Azerbaycan'ın şikâyetlerini haklı kılmıyor mu? Konunun Minks grubuna havale edilmesi, geçen 17 yıllık gelişmeler de gözönüne alınırsa, ipe un sermekten öte bir anlam ifade ediyor mu? Bu yol haritasındaki uyutma ve aldatma politikalarını dikkatlerden kaçırarak, gündemi ve konuyu saptırmak için mi bu ifadeleri kullanıyorsunuz? Yol haritası denilerek kamuoyuna yansıyan belgede, Türkiye-Ermenistan, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki hangi probleme net bir çözüm ortaya konmuştur? Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla anlı şanlı yol haritası vesikasında, Ermenistan'la bütün meselelerimiz komisyonlara havale ediliyor. Bir konunun komisyona havale edilmesinin anlamı, bütün problemlerimiz çözümsüzlük sürecine sokulmuş demektir. Ermenistan'la hiçbir problemimiz çözülmemiştir. Buna rağmen sınır kapısının açılacağı anlaşılmaktadır. Sayın Başbakana soruyorum; öyle mi, değil mi? İnsanlara iftira etmekten vazgeçiniz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler