Balbay ve Manisalı nöbeti devam ediyor

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile gazete yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı için Cumhuriyet gazetesi okurları ve sivil toplum kuruluşları, gazetenin önünde nöbet tutmaya bugün de devam etti.

Yayınlanma: 27.04.2009 - 16:14
Abone Ol google-news

Cumhuriyet gazetesi okurları ve sivil toplum kuruluşları, Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan gazetenin Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile gazete yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı için tuttukları nöbeti bugün de sürdürdüler. Gazetemizin Şişli’deki Merkez binası bahçesinde gerçekleştirilen eyleme, CHP İstanbul Milletvekili Necla Arat da destek verdi.

Kadın Araştırmaları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri dün gazetemiz bahçesinde biraraya geldi. Grup, Balbay ve Manisalı’nın fotoğraflarını taşıyarak, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Balbay çıkacak yine yazacak”, “Manisalı çıkacak yine yazacak”, “Aydınlara uzanan eller kırılsın”, “Biz susarsak kim konuşacak”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Aydınların yanında nöbetteyiz” sloganları attılar.

Grup adına konuşan Kadın Araştırmaları Derneği 2. Başkanı Meriç Velidedeoğlu, nöbetlerini 53 gündür sürdürdüklerini belirterek, “Balbay için yaptığımız nöbete ne yazık ki Malisalı’yı da kattık. Burada haksız yere tutuklanan ve şuan aramızda olmayan diğer Atatürkçü, aydın insanlar için de nöbetteyiz” dedi.

Cumhuriyetçi insanların tutuklanmasına tepkilerini, tuttukları nöbetle gösterdiklerini ifade eden Velidedeoğlu, “Bu bizim anayasal hakkımız. Bizler Atatürkçü bu insanlara yapılanları kınıyoruz ve onların yanlarında olduğumuzu söylüyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler