Hava sıcaklığı azalacak

Yurdun kuzey ve doğu bölgelerinde görülecek yağışlar bölgelerde hava sıcaklığını düşürecek. Rüzgar ise, genellikle batı ve güneybatı , öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerde kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

Yayınlanma: 28.04.2009 - 07:28
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; yurdun kuzey ve doğu bölgelerinde görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Amasya, Çorum, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt), Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan) ile Sivas çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde 1 ile 3 derece azalacak, diğer yerlerde ise 2 ile 4 derece artacak.

Meteoroloji, yurdun kuzey ve doğu bölgelerinde görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Amasya, Çorum, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt), Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan) ile Sivas çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, lokal su baskını, yıldırım, v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Yetkililer, Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.
 

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Çanakkale ve Balıkesir çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde doğusunda hafif sis görülecek.

Ege: Genellikle parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinde kıyı kesimleri çok bulutlu geçecek.

Akdeniz:Genellikle parçalı, doğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde K.Maraş çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusu (Yozgat, Sivas, Kayseri) ile sabah ilk saatlerde Kırıkkale, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve doğusu aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Ankara çevrelerinde hafif sis görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, Sinop çevreleri ile sabah saatlerinde Bartın, Karabük ve Kastamonu çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması istendi.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ) ve Erzurum, Bingöl çevreleri ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölgenin kuzeyinde (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan) kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu: Genellikle parçalı, zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde Adıyaman, öğle saatlerinden sonra Diyarbakır çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler