Arama sona erdi

Ergenekon soruşturması kapsamında, Eymir Gölü kenarındaki bir avukata ait olduğu belirtilen villadaki arama sona erdi. Aramalarda yanmış halde bulunan çok sayıda evrak bulundu.

Yayınlanma: 28.04.2009 - 07:38
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan aramalar ve kazı çalışmaları devam ediyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında, Eymir Gölü kenarındaki bir avukata ait olduğu belirtilen villadaki arama sona erdi.

Polise gelen bir ihbar mektubunun değerlendirilmesi sonucu, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının talebi ve mahkeme kararı üzerine Eymir Gölü kenarındaki bir villada başlatılan arama tamamlandı. Jandarma ekiplerinin çevre güvenliği aldığı ve Cumhuriyet savcısı nezaretinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen arama yaklaşık 3 saat sürdü.

Bir avukata ait olduğu belirtilen villa ve bahçesiyle müştemilatların yanı sıra villanın bahçesi yakınlarındaki tek katlı bir barakayla bu civardaki çöp ve moloz yığınları arasında bir kısmı yanmış halde klasörler halinde çok sayıda evrak bulundu.

Bulunan evraklardan bazıları, tutanak düzenlenerek sivil polis araçlarına konuldu ve Ankara Emniyet Müdürlüğüne gönderildi. Söz konusu evrakların soruşturma kapsamında İstanbul'a gönderileceği ve incelemenin orada yapılacağı belirtildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından sadece arama kararının gönderildiği, gözaltının olmayacağı belirtilirken, emniyet yetkilileri, Ankara genelinde başka bir noktada aramanın olmadığını da ifade ettiler.

Eski DYP Milletvekili ve Zübeyde Hanım Şehit Anaları Vakfı Başkanı Salih Çelen, aramalar sırasında bir açıklama yapmış ve söz konusu evrakların vakfa ait olduğunu belirtmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler