Şahin'den 'dosya' açıklaması

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin geçen hafta Türkiye'ye gönderilen Deniz Feneri'yle ilgili yeni dosya için "Dosya cuma günü bana geldiğinde arkadaşlarımız bilgi vermemişti. Bu bilgiyi de sonradan edindim. Bunları gönderdiğimizde Adalet Savcılığı ilgilenecek" dedi.

Yayınlanma: 28.04.2009 - 08:15
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Almanya'daki ''Deniz Feneri Davası''na ilişkin cuma günü Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğinin Adalet Bakanlığı'na getirdiği dosyanın hem Almancası hem de Türkçesinin bulunduğunu bildirdi.

Şahin, bakanlıktan ayrılırken gazetecilerin Almanya'daki ''Deniz Feneri Davası''na ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Şahin, bir soru üzerine, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğinin cuma günü davaya ilişkin bir başka dosya daha getirdiğini belirterek, şunları söyledi:
''Adli yardım talebi içeren bir dosya. Şu anda bu dosya değerlendiriliyor. Eğer bir eksiklik varsa karşı tarafa bildirilir, yoksa Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilir. Biz Adalet Bakanlığı olarak içeriğiyle ilgilenmiyoruz. Bizim görev alanımız değil.

Cuma günü gelen dosyanın hem Almancası var hem Türkçesi var. Cuma günü bana geldiğinde arkadaşlarımız içeriğiyle ilgili bana bilgi vermemişlerdi. Dün bilgi aldım ayrıca bu dosyanın Türkçesini de göndermişler. Arkadaşlarımız anlaşma bağlamında bir eksik olup olmadığını inceliyorlar.''

Şahin, ''16 kişi hakkında bilgi ve belge istendiğine'' ilişkin iddiaların bulunduğunun hatırlatılması üzerine, ''Ne sayı, ne şahıslar, ne neyle itham ediliyorlar... Bu konu tamamen Adalet Bakanlığı olarak bizim görevimizin dışındadır. Biz bunlarla hiç ilgilenmiyoruz. Bunlarla ilgili dosyayı gönderdiğimizde Cumhuriyet Savcılıkları ilgilenecek'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler