Hüseyin Çelik'e atamalar soruldu

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, yönetici personel kadrolarına atananların kimler olduğunu sordu.

Yayınlanma: 28.04.2009 - 08:09
Abone Ol google-news

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 76. Maddesinde; ''Kurumlar, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya 68'inci maddedeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı veya başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilirler'' denildiğini anımsattı.

Bu kapsamda ataması gerçekleştirilen merkez ve taşra teşkilatı yönetici personelinin kimler olduğunu, hangi kadrolara atandıklarını ve toplam sayılarının kaç olduğunu, bu sayının Cumhuriyet tarihi boyunca görev yapan diğer Milli Eğitim Bakanları'nın bu maddeye göre atadıkları yönetici sayısına oranını öğrenmek isteyen Kalaycı, şu sorulara yer verdi:

''76. maddeye istinaden ataması yapılanlar için kamu yararı, liyakat sahibi olma gibi kriterler açısından ne tür gerekçeler mevcuttur? Bu maddeye göre okullara yönetici atamaları (Okullardaki müdür ve müdür yardımcıları gibi) uygun mudur? Atama yetkisi valilere devredilen okul müdürlüğü ve müdür yardımcılığı gibi görevlere Bakanlıktan doğrudan atama yapılmasını etik buluyor musunuz?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler