Azeriler sınır kapısının açılmasına tepkili

Türkiye-Ermenistan sınır kapısı açıldı açılıyor derken, dünyanın çeşitli yerlerinden değişik tepkiler geliyor. ABD, Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin 'normalleşmesini' destekliyoruz derken, Azeriler duruma tepkili.

Yayınlanma: 28.04.2009 - 08:10
Abone Ol google-news

Nahcivan Özerk Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki Dilucu Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan birçok Azeri, Türkiye ve Ermenistan arasındaki sınır kapısının açılmasını istemediklerini belirtti.

Nahcivan'da şoförlük yapan Elhan Seyidov, Dilucu Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girişinde Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınır kapısının açılacağı yönündeki söylentilerin Nahcivan'da yaşayanları üzdüğünü söyledi.

Türkiye ve Azerbaycan'ın ''iki devlet, tek millet'' olduğunu ifade eden Seyidov, ''Sınır kapısının açılması, Azerbaycan'ın mücadelesinde yalnız kalmasına neden olur. Bu nedenle söz konusu sınırın açılmasına karşıyız'' dedi.

Nahcivan'da esnaf olan Vugar Nesimov ise söz konusu kapının açılmaması gerektiğini savundu. Türkiye ile Azerbaycan'ın iki kardeş ülke olduğunu belirten Nesimov, sınır kapısının açılmasının ilişkileri bozabileceğini ileri sürdü.

Iğdır'dan Nahcivan'a giden iş adamı Ali Taşbağ da Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınır kapısının açılmasını istemediğini söyledi. Taşbağ, şöyle konuştu:
''Mevcut şartlar altında kapılar açılırsa Iğdır halkı tepki gösterir. Kapı açılsa bile, bu Iğdır'a fayda sağlamaz. Ermeni çeteleri Iğdır'da birçok Türkü katletmiştir. Iğdır'da birçok yerde Ermeni çetelerinin öldürdüğü insanların mezarlarını görmek mümkündür.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler