Kürt evlerine saldırı

Kırgızistan'da Petrovka adlı köyde önceki akşam Kürt evlerine yapılan saldırıların ardından Moskva ilçesi kaymakamlık görevine getirilen Kubanıçbek Sıydanov, gecenin sakin ve olaysız geçtiğini söyledi.

Yayınlanma: 28.04.2009 - 08:38
Abone Ol google-news

Kubanıçbek Sıydanov, yerel basına yaptığı açıklamada, gözaltına alınan gençlerin serbest bırakılmasından sonra vatandaşların köy merkezini boşaltıklarını söyledi. Sıydanov, köydeki gerginliğin giderilmesi için Kırgız ve Kürt önde gelenlerle görüşeceğini belirtti.

Köy meydanına toplananlar, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını, Kürt ailelerin köyü terk etmesini istiyordu. Kürt aileler ise dün gece evlerine yeniden saldırı düzenleneceğinden çekiniyordu. Güvenlik güçleri köyde geniş önlemler aldı.

Muhalefetteki Halk Hareketi Birliği, bir üyelerini, Petrovka köyünde yerel halkı kışkırtmakla suçlayan içişleri bakanının görevinden alınmasını talep etti.

Bişkek;e 40 kilometre mesafedeki Petrovka köyünde Pazar akşamı yüzlerce Kırgız ve Rus genci Kürt evlerine taşlı saldırıda bulunmuş, onlarca araca büyük hasar vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler