Brown'ın istifası için imza kampanyası

İngiltere'de Başbakan Gordon Brown'un istifa istemine yönelik destek sürüyor. İnglitere Başbakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan ve Başbakan Gordon Brown'ın istifası istenilen kampanyada imza sayısı 20 bine ulaştı.

Yayınlanma: 28.04.2009 - 08:31
Abone Ol google-news

İnglitere Başbakanlığı'nın resmi internet sitesine çarşamba günü gönderilen ve görevliler tarafından yer verilen, ''istifa talebinin'' bir cümleyle istendiği mektup, sitede yer alan kampanyalar içinde en popüler 10 arasına girdi.

Sitedeki diğer imza kampanyalarının bazılarında, Başbakan Gordon Brown'dan, "vitamin tabletlerine getirilen sınırlamalara karşı çıkması, üniversitelerdeki harç ücretlerinin artışını önlemesi, postanelerin kısmen özelleştirilmesine mani olması" talepleri dile getiriliyor.

Başbakanın istifasını talep eden mektubun yazarı olan Dr. Kalvis Jansons, imzaya açtığı kısa mektuba ek olarak siteye koyduğu açıklamada, ''Başbakan Brown'ın istifasını istemek için pek çok sebep var. Ancak biz bunların her birini ayrı ayrı bir mektuba koyup, bunu imzaya açmak yerine, genel talebi kısaca dillendirmeyi daha uygun bulduk'' dedi.

Bir matematik profesörü olan Jansons, daha önce daha uzun ifadelerle ve belirli nedenleri anlatılarak hazırlanan istifa taleplerinin tümünün, Downing Sokağı'nın resmi internet sitesinin yöneticileri tarafından reddedildiğini ve siteye konulmadığını da hatırlattı.

Kendisinin de, geleneksel bir İşçi Partisi seçmeni olduğunu, ancak ''Yeni İşçi Partisi'' fikri ve Brown'ın liderliğinin kendisini memnun tatmin etmediğini belirten Jansons, bu kez hazırladıkları kampanyaya kısa sürede, her politik görüşten insanın destek verdiğini görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Jahsons kaleme aldığı ve istifa talebinin dile getirildiği kısa metnin, kısa zaman içinde Başbakanlık resmi internet sitesinin en popüler kampanya metni olacağına inandığını da belirtti.

İngiltere'de hükümetler geleneksel olarak imza sayısı 200'ü geçen bütün kampanyaların sahiplerine bu konudaki taleplerinin yanıtını veriyor. Şimdi Başbakan Gordon Brown'ın istifasının talep edildiği metne ne yanıt vereceği merak ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler