3G imtiyaz sözleşmesi 30 Nisan'da imzalanacak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G) ihalesini kazanan GSM operatörleri, 30 Nisan'da imtiyaz sözleşmelerini imzalayacak.

Yayınlanma: 28.04.2009 - 09:17
Abone Ol google-news

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, geçen yıl aralık ayında yapılan 3G ihalesinde, Danıştay sürecinin tamamlanmasının ardından BTK, imtiyaz sözleşmelerine son şeklini verdi.

Teknik adı ''IMT-2000/UMTS'' olan 3G hizmet ve altyapılarına ilişkin A tipi lisans 358 milyon Avro KDV'ye Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş'ye, B tipi lisans 250 milyon Avro KDV'ye Vodafone İletişim Hizmetleri A.Ş'ye ve C tipi lisans ise 214 milyon Avro KDV'ye Avea İletişim Hizmetleri A.Ş'ye ihale edilmişti.

En yüksek teklifi veren operatörlerle BTK arasında imzalanan imtiyaz sözleşme taslakları Danıştay'dan görüş alınmak üzere gönderilmişti. Danıştay İdari İşler Kurulu, BTK'nin, 3G kurulmasına ilişkin ihalede en yüksek teklifi veren işletmecilerle imzalanan imtiyaz sözleşmesi taslaklarına ilişkin 1. Daire'den gelen görüşü onamıştı.

Bu görüşün bildirilmesinin ardından BTK'nin son şeklini verdiği imtiyaz sözleşmeleri, kurum ile GSM operatörleri arasında 30 Nisan'da Ankara'da düzenlenecek törenle imzalanacak. Törene, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılması bekleniyor.

İmtiyaz sözleşmesi imzalayacak operatörlerin, en erken 3 ay içinde sistemlerini kurmaları gerekiyor. Düzenlemeye göre, operatörler bu süreden önce teknik hazırlıklarını tamamlamış olsalar dahi hizmet veremeyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler