Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, 'Hep kaybediyoruz' başlığıyla Obama’nın sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili siyasilerin yorumlarına yer verdi. Milliyet ise, 'Bu 16 kişinin ifadesini alın' başlığıyla manşet haberinde, Frankfurt Savcılığı'ndan Ankara'ya gönderilen 84 sayfalık dosyada Zahid Akman ve diğer zanlıların ifadelerinin alınmasını talebine yer verdi. İşte belli başlı gazetelerin manşet haberleri...

Yayınlanma: 29.04.2009 - 06:50
Abone Ol google-news



CUMHURİYET

‘Hep kaybediyoruz’

Baykal: Azerilerden özür diliyorum


Ermenistan’la yol haritası mutabakatıyla Türkiye’nin ne kazandığını soran CHP lideri, kendi sorusunu “Obama’nın konuşmasını kazandık. Yani büyük felaketi kazandık” diye yanıtladı. Erdoğan’ın Azeri milletvekillerine yönelik “fitne unsuru” sözleri nedeniyle özür dileyen Baykal, Azerilere “Bunu abartmamalarını istiyorum. AKP bugün var, yarın yok. Türkiye-Azerbaycan dostluğu ise ebedi. Bugünkü iktidara kızıp yorganı yakmayalım” diye seslendi.

‘Büyük felaket, Holokost demek’

MHP lideri Devlet Bahçeli de ABD Başkanı Obama’nın sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili yaptığı “büyük felaket” tanımının Ermeni literatüründe, Nazilerin Yahudi soykırımını anlatan “holokost” sözcüğünün karşılığı olduğunu ileri sürdü. Bahçeli, “Türkiye okşanacak ülke değildir” diyen Başbakan Erdoğan’a “Bu kafa ile gidilmesi halinde daha çok yanaklar okşanacak, yeni hezimetler karşımıza çıkacaktır” sözleriyle tepki gösterdi.

 

 

HÜRRİYET

Cherie Blair KKTC'yi yaktı


Avrupa Birliği Adalet Divanı, KKTC'nin çıkarlarını savunan eski İngiltere Başbakanı Blair'in avukat eşi Cherie Blair'in, "KKTC'de AB müktesebatı askıda, Rum yargısı uygulanamaz" tezini reddetti.

 

 

MİLLİYET

'Bu 16 kişinin ifadesini alın'


Frankfurt Savcılığı'ndan Ankara'ya gönderilen 84 sayfalık dosyadaki talep konusu şöyle: "Meslek edinilmiş şekilde dolandırıcılık yapmaktan soruşturulan Zahid Akman ve diğer zanlıların ifadesinin alınması"

 

 

RADİKAL

Bir özürü bile çok gördüler


Güler, bir gençle bir polisin can verdiği baskını överken, güvenlik şeridinde birikenlerin neden dağıtılmadığını açıklamadı. Güler ve Cerrah, sokakta ölen genç için özür dilemedi.

 

 

AKŞAM

Gizli tanık bombaları


İkinci Ergenekon iddianamesinin 100 bin sayfalık ek klasörlerine giren gizli tanık ifadeleri akıl almaz iddialarla dolu. En çarpıcısı ise Kıskaç ve Hisar'ın anlattıkları...

 

 

POSTA

Alma Mazlum'un ahını


Mazlum Şeker, Bostancı'daki hücre evi operasyonunu diğer vatandaşlar gibi emniyet şeridinin arkasından izliyordu. Çatışma saatler sürdü ama polis, şeridin arkasındaki o vatandaşları dağıtmadı. Sonunda bir kurşun Mazlum'u öldürdü. İstanbul Valisi Güler ile Emniyet Müdürü Cerrah'a göre operasyon hatasızdı, Mazlum'un orada bulunması hataydı!

 

 

VATAN

Tercüme de doğru çıkmadı


Adalet Bakanı'nın Deniz Feneri'yle ilgili açıklamları kafaları karıştırıyor. Önce 'Dosyayı tercüme ediyoruz' diyen Şahin, 24 saat sonra 'Türkçesi de varmış' dedi.

 

 

HABERTÜRK

MİT'ten MİT'çiye 'bel altı' raporu


MİT'in eski 2 Numarası Mikdat Alpay için, ayrıldıktan sonra yazılan raporda "Sekreterle ilişki" dedikoduları bile yer aldı.

 

 

BİRGÜN

'Cerrah git artık'

Bostancı'daki operasyonda polisin hataları konuşulurken Cerrah yine  "kanını yerde bırakmadık" söylemine sığındı. Kamuoyu Cerrah'ın "artık git" dedirtecek icraatlarını konuşuyor.

 

 

SABAH

Sapanca infazları bizim örgütün işi


Gizli tanık, Sedat Peker'in çetesinden Atalay'ın "Behçet Cantürk'ü biz öldürdük. Sapanca'ya cesetleri biz attık" dediğini iddia etti.

 

 

TERCÜMAN

İstifaya götüren kaset yalan çıktı


Seçimden önce Sevigen hakkında iddialarda bulunan CHP Eyüp adayı Atmaca ile köşe yazarı Mutlu, "Ses kasedi" iddialarını birbirine attı.

 

 

YENİ ŞAFAK

Ferda Hanım eve kapandı


Anayasa Mahkemesi Başkanvekili'nin eşi Ferda Paksüt, Ergenekon'dan dava açılınca sosyal hayattan elini eteğini çekti. Bayan Paksüt'ün 'terör ürgütüne bilerek yardım etmekten' 16 yıl hapsi isteniyor.


 

ZAMAN

Terör yuvalarına büyük darbe


Ergenekon, KCK, Devrimci Karargâh ve El Kaide gibi terör örgütlerine yönelik operasyonlar adeta bir orduya yetecek kadar cephaneliği ortaya çıkardı. Sadece nisan ayında onlarca kilogram ağırlığında A-4 ve C-4 patlayıcı, 24 LAW silahı, 81 bomba, çeşitli türde yüzlerce silah ele geçirildi. Çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler