CHP'li Baytok emeklileri TBMM gündemine taşıdı

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, emeklilerin durumunu meclis gündemine taşıdı ve ''Hükümet, açlık sınırı altında maaş alan emekliler için ne düşünüyor?'' diye sordu.

Yayınlanma: 29.04.2009 - 07:35
Abone Ol google-news

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerine bu yıl verilen yüzde 3,8 artışın, aylığa 25 lira olarak yansıdığını anımsattı.

Temel ihtiyaç maddelerine geçen yıl yapılan zamların, emeklinin aylık bütçesine 150-160 lira yük getirdiğini belirten Baytok, emekli aylıklarının her yıl reel kayba uğradığını, yüzde 80'i açlık sınırı altında maaş alan emeklilerin sefalete terk edildiğini ifade etti.

Baytok, Hükümetin, açlık sınırı altında maaş alan emekliler için ne düşündüğünü öğrenmek isteyerek, ''Emekliler enflasyona ezdirilmiş olmuyor mu? Gelişme hızı farkı, emekli maaşlarına niçin yansıtılmıyor? Emekli maaşını artırmamak için mi Hükümet sürekli sistemi değiştiriyor? Emekli maaşları arasındaki farklılıkları ne zaman çözmeyi düşünüyorsunuz?'' sorularını yöneltti.

 

Bergama organize sanayi bölgesi

CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete geçebilmesi için kaynak aktarılması ve altyapı çalışmalarının hızla tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Bergama Organize Sanayi Bölgesine, doğalgaz iletim ve dağıtım hattının ulaştırılması çalışması yapılıp yapılmadığını soran Anadol, ''Bölgede, elektrik enerjisi konusunda yaşanan sıkıntıları gidermek için, yakın geçen bir hattan bölgeye enerji verilmesi düşünülüyor mu?'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler